حجتالاسلام والمسلمین سیدمحسن شفیعی رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان، در ادامه جلسه تفسیر سوره یس گفت: خداوند متعال در آیات ۱۳ تا ۲۰ این سوره از یک واقعه تاریخی صحبت میکند. هر چیزی که در قرآن از تاریخ و حکایات اقوام پیشین و انبیاء الهی همه در مسیر هدایت است.
وی اظهار کرد: خداوند در این آیات به پیامبر(ص) میفرماید برای مردم اصحاب قریه را مثال بزن. مفسرین گفتهاند اینجا منظور از قریه شهر انطاکیه است که شهر آبادی در روم قدیم بود. خداوند میفرماید: دو نفر از فرستادگان الهی به سمت انطاکیه رفتند، مردم آن شهر، آنها را تکذیب کردند. نفر سوم را فرستادیم، آنها به مردم گفتند: ما مرسل هستیم.
حجتالاسلام والمسلمین شفیعی توضیح داد: این واقعه در زمان حضرت عیسی(ع) است که از پیامبران اولوالعزم است و مأموریت او جهانی بود. حضرت عیسی(ع) دو تن از حواریون خود را به سمت مردم انطاکیه که که بتپرست بودند، فرستاد تا آنها را نصیحت کنند. پادشاه شهر آنها را زندانی کرد. حضرت عیسی(ع) نفر سوم را فرستاد که نماینده اصلی او بود. از برخی قرائن برمیآید مردم انطاکیه ایمان نیاوردند و حتی آن سه نفر را به شهادت رساندند.
امام جماعت مسجد حضرت صاحب الزمان(ع) اهواز در ادامه درباره تطبیق این آیات با شرایط امروز گفت: آیا امروز ما در این شرایط قرار داریم؟ آیا موارد این آیات امروز در دوره ما هست یا خیر؟ یکی از مواردی که میزان دانایی و آگاهی یک جامعه را نشان میدهد عکسالعملهای یک جامعه هستند. در یک زلزله، یک طوفان، یک حادثه تلخ و ... عکسالعمل جامعه و موضعش چیست؟ برای مثال امروز جامعه بشری و امت اسلامی در برابر قتلعام مردم فلسطین چه موضعی میگیرد؟
وی ادامه داد: براساس آیات قرآن، اولین موضع مردم انطاکیه در برابر آن سه نماینده این بود که گفتند شما بشری مانند ما هستید. چه کسی گفته شما ما را نصیحت کنید؟ چه کسی گفته ابلاغی هست؟ شما دروغگو هستید. قرآن نمیگوید با آنها سؤال و جواب کردند؛ بلکه همان اول هویت و موجودیت رسولان را تکذیب کردند و قرآن هیچ نقد علمی به پیام این رسولان برای ما نقل نمیکند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان افزود: رسولان گفتند: خدا میداند ما رسول او هستیم. وظیفه ما ابلاغ است. وظیفه مبلغ گفتن است و این مأموریت رهبران الهی است. رسولان گفتند ما وظیفه داشتیم به شما بگوییم. هدایت به جبر و الزام نیست.
حجتالاسلام والمسلمین شفیعی با اشاره به موضع تکذیب مردم انطاکیه تصریح کرد: این روش برخورد با یک پیام روشن کاری است که دنیای امروز دارد انجام میدهد. همین امروز دستگاه طویل و عریض تبلیغاتی عالم یکی از کارهایش مقابله با حقایق و معارف الهی است. امروز نگاه کنید رسانهها چطور جریانسازی میکنند. برای مثال درباره رسم نذر در ماه رمضان، موج تبلیغی درست میشود که این همه آدم فقیر و نیازمند وجود دارد و این نذر برای چیست؟
امام جماعت مسجد حضرت صاحب الزمان(ع) اهواز افزود: اما همین رسانهها در موارد دیگر و هزینه سفرهای آنچنانی که انجام میشود، یک کلمه حرف نمیزنند. این یک نظام طراحی شده و حساب شده است. صدها نمونه از این برخورد را میتوانید امروز ببینید اما فضای رسانهای به قدری قوی عمل میکند که برخی بدون آنکه بدانند همراه میشوند. یک مسأله فرعی را اصلی میکنند. حقیقت ـ جز برای آدمهایی که صاحب توجه و فهم هستند ـ در هیاهو گم میشود.
وی گفت: مردم انطاکیه در برخورد با رسولان یک نکته منطقی و استدلالی هم نگفتند. این گفتوگو ادامه داشت تا اینکه مرد با ایمانی از دورترین نقطه شهر رسید و گفت از فرستادگان الهی تبعیت کنید. «تبعیت» از نکاتی است که امروز مورد هجوم نظام سلطه است. تبعیت از انبیاء و رهبران الهی را هدف میگیرند و درباره آن بحث میکنند که هر کس راه خود و فهم خود میتواند به دین برسد.
حجتالاسلام والمسلمین شفیعی تصریح کرد: تکذیب وحی منحصر به مشرکان مکه نیست. امروز هم کسانی این را مطرح کردهاند. موضوع تقلید از مراجع را انکار میکنند. آیا شما در بیماری به پزشک مراجعه نمیکنید؟ در ساختمان به معمار مراجعه نمیکنید؟ چطور نوبت به دین که برسد تقلید جایز نیست؟
رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان با اشاره به آیه ۲۱ سوره یس «اتَّبِعُوا مَنْ لَا یَسْأَلُکُمْ أَجْرًا وَهُمْ مُهْتَدُونَ» گفت: ویژگیهای رهبران الهی این است که مطالبه مالی نمیخواهند و به دنبال منافع مادی نیستند و خود انسانهای هدایت شدهای هستند.
- ۹۷/۰۳/۰۵
- ۱۶۲۶ بیننده|
- ۱۷۵۰ نمایش|
- |
www.roustanews.com