حجت الاسلام والمسلمین سید محسن شفیعی با اشاره به سالروز شهادت شهید دکتر مصطفی چمران اظهار داشت: زندگی و کارنامه این شهید، چراغ راه فروزانی برای جامعه علمی کشور است.
وی با اشاره به اینکه زندگی شهید چمران راهنمای بسیار خوبی برای همه کسانی است که تزکیه و تعلیم را در کنار هم جستجو و دنبال میکنند، افزود: در بررسی زندگی دکتر چمران، سراسر جهاد است و عمر کوتاه اما بلند ایشان آینه زندگی یک مجاهد فی سبیلالله است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان با بیان اینکه زندگی شهید چمران جامع و فراتر از تک بُعدی است، ادامه داد: ایشان در عرصه دانش یک دانشمند تمام عیار است. هم در حوزه فیزیک پلاسما و هم در دانشگاه سطح بالا درس خوانده و همت داشته است.
وی با اشاره به اینکه تحصیل و تلاش علمی شهید چمران، او را به عنصر علمی محض تبدیل نکرده است، خاطرنشان کرد: دانشمندانی داریم که تک بُعدی رشد کردهاند و صرفا در حوزه دانش و تخصص خود جلو رفتهاند اما به ابعاد پیرامونی خود توجه ندارند. دکتر چمران به ابعاد بیرونی توجه دارد بنابراین مشاهده میشود به حوادث و مبارزه با رژیم ستمشاهی توجه میکند در عین حال لبنان را از نظر دور نمیدارد.
حجت الاسلام والمسلمین شفیعی عنوان کرد: شاید امروز گفتن لبنان آسان باشد چراکه کلید واژهای آشنایی شده است اما شهید چمران در شرایطی به لبنان توجه میکند که بسیاری از افکار عمومی در سطح جهان توجهی به لبنان ندارند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان گفت: شهید چمران با فراست ایمانی و نگاه الهی در مییابد که گام بعدی رژیم صهیونیستی برای دستاندازی به لبنان است بنابراین در این کشور حضور و به تربیت نیرو اقدام میکند.
وی اظهار داشت: اگر رژیم صهیونیستی در نیم قرن گذشته نتوانست لبنان را به مثابه یک لقمه چرب و شیرین ببلعد و از آن استفاده کند، مدیون تلاش و بصیرت مردان الهی بزرگی است که در طلیعه آنها دکتر مصطفی چمران ایستاده و رخنمایی میکند.
حجت الاسلام والمسلمین شفیعی بیان کرد: تشخیص درست و به هنگام وظیفه و حضور میدانی در عرصه انجام وظیفه ویژگی بارز شهید دکتر مصطفی چمران است. در مقطعی که باید در جنوب لبنان حاضر شود یا در صحنه دفاع مقدس و در جنوب ایران حاضر شود، حضور پیدا کرده است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان عنوان کرد: برای شهید چمران جنوب لبنان و جنوب ایران تفاوتی ندارد مگر اینکه شهید چمران به دنبال انجام وظیفه است. نقطه عشقبازی شهید چمران، نقطهای است که وظیفه الهی خود را انجام میدهد.
وی با اشاره به اینکه اصولا مردان بزرگ و الهی نگاه آنها از مرزها و حجاب مکان و زمان عبور کرده است، گفت: شهید چمران معلم دانشمند و فرزانهای که مجاهد، تکلیفگرا و تکلیفمدار است.
حجت الاسلام والمسلمین شفیعی با اشاره به اینکه عرفان الهی از دیگر ویژگیهای شهید چمران است، خاطرنشان کرد: این تصور که عارف یک انسان گوشهنشین و عزلتنشین بیتوجه به مسائل اجتماعی است، غلط و امام راحل قهرمان ابطال این پندار است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان با بیان اینکه از شاگردان شایسته امام راحل در مکتب عرفان الهی شهید چمران است، بیان کرد: ایشان عارفی است که صحنه تجلی عرفان آن در دهلاویه و مدرسه یتیمان شیعه لبنان است. عرفان علوی یعنی عرفان در صحنه مجاهدت و مقاومت است.
وی با اشاره به اینکه شهید چمران عرفان امیرالمؤمنین(علیه السلام) و امام راحل را نسخه شفابخش زندگی خود قرار میدهد، اظهار داشت: عرفان برای شهید چمران، در خلوت شبانه و صحنه پیشروی دشمن یک عرفان است.
حجت الاسلام والمسلمین شفیعی با اشاره به نامگذاری سالروز شهادت شهید چمران به عنوان روز بسیج اساتید، عنوان کرد: شهید چمران نماد و شاخص استاد بسیجی دانشگاه است. با انتخاب و معرفی این شاخص، استاد بسیجی در دانشگاه یعنی استادی که از نظر علم، انجام وظایف آموزشی و پژوهشی سرآمد و در صحنه هم حاضر و به دنبال انجام تکلیف است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان بیان کرد: اگر شهید چمران در سال 59، خوزستان را به عنوان صحنه حضور خود انتخاب نکرده بود، نماد یک استاد بسیجی معرفی نمیشد. تدریس در دانشگاه برقرار زیر پرچم عزت و سربلند ارزشمند است.
وی اظهار داشت: اساتید بسیجی به ویژه نسل جوانی که پا در کسوت معلمی میگذارند و گام در مسیر استادی دانشگاهها میگذارند چهره تابناک شهید چمران را اسوه و الگو قرار دهند و در مسیر زندگی به او تمسک و پیروی کنند.
حجت الاسلام والمسلمین شفیعی با بیان اینکه خستگی و فتور از نکاتی است که حرکتهای جهادی را تهدید میکند، ادامه داد: خداوند به پیامبراکرم(ص) فرمودند که «فَاستَقِم کَما أُمِرتَ وَ مَن تابَ مَعَکَ وَ لاتَطغَوا». آزمون و امتحان پیش روی جامعه مؤمن است و بدون عبور از سختیها جامعه بالنده و سربلند نمیشود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان با اشاره به اینکه سستی، عافیتطلبی و راحتطلبی حرکت جهادی و مجاهد را تهدید میکند، افزود: دلیل جایگاهی که خداوند فرمودند «فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِینَ عَلَى الْقَاعِدِینَ أَجْرًا عَظِیمًا» نیز سختی و عدم راحتطلبی است.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران راه جدیدی را باز کرده است، گفت: تا قله مد نظر امام راحل و رهبرمعظم انقلاب بسیار فاصله و راه در پیش داریم و اگر دچار خستگی شویم کار نیمه تمام و ابتر میماند و اگر دچار سستی شویم انحراف در مسیر پیش میآید. اگر چرب و شیرین دنیا ما را به خود مشغول کرد، از اهداف بلند باز میمانیم.
حجت الاسلام والمسلمین شفیعی اظهار داشت: بیانیه گام دوم که رهبرمعظم انقلاب ارائه دادند، به معنای این است که جامعه بعد از گذشت 40 سال مأموریت تمام نشده بلکه در آغاز فصل جدیدی هستیم. در گام دوم میزان مسئولیت، به طور مستقیم با جایگاه و تأثیرگذاری مرتبط است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان بیان کرد: حوزههای علمیه و دانشگاهها سرآمدان جامعه هستند و به همان میزانی که جایگاه و منزلت آنها مهم است، به همان میزان مسئولیت آنها مهم است. مسئولیت دانشگاهها، حوزههای علمیه و اساتید بسیار سنگین است.
وی با اشاره به اینکه مسئولیت دانشگاهها و حوزههای علمیه دوجانبه است، بیان کرد: هم حرکت کنند و هم حرکت آفرین باشند. حوزههای علمیه و دانشگاه در گام دوم انقلاب باید همچنان حرکت کننده و حرکت آفرین باشند.
- ۹۸/۰۴/۰۴
- ۱۲۹۹ بیننده|
- ۱۳۹۴ نمایش|
- |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.