حجتالاسلام والمسلمین سید محسن شفیعی، رئیس دفتر استانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان در مراسم اختتامیه سی و یکمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه شهید چمران اهواز که روز 17 اسفندماه در دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی برگزار شد، با بیان اینکه عملکرد انسانها باید با مأموریتهای تعریف شده قرآن کریم مورد سنجش قرار گیرد، اظهار کرد: مأموریت همه کتب آسمانی و انبیای الهی آیه شریف قرآن کریم «لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ» انتقال از تاریکی به روشنی است.
بخش اجرایی و عملیاتی هدایت به عهده انبیا است
وی بیان کرد: این مأموریت از سوی خداوند به انبیاء و کتب آسمانی تفویض شده است یعنی مأموریت اصلی هدایت انسانها از ظلمات به سوی روشناییها به عهده خداوند سبحان است و مصداق حقیقی این مطلب آیهالکرسی است که میفرماید « الله وَلِیُّ الَّذین آمَنوا یُخرِجُهُم مِنَ الظُّلُماتِ إِلی النُّور» است؛ در فعل «یخرج» ضمیر غائب مفرد مذکر به کار رفته است که به الله بازمیگردد. پروردگار به عنوان مسببالاسباب رسالت هدایت را به انبیای الهی واگذار کرده است که بخش اجرایی و عملیاتی هدایت محسوب میشود.
حجت الاسلام والمسلمین شفیعی با اشاره به اینکه هدایت و روشنگری قرآن کریم ویژگی بارز کلام الهی است، ادامه داد: به منظور آنکه عامه مردم با معجزه الهی در ارتباط باشند نمادهایی همچون قاری، برگزاری جشنواره و مسابقات قرآنی لازم است و همه آنچه که در این میان انجام میگیرد «طریق» است و نقطه پایان نیست.
رئیس دفتر استانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان ادامه داد: همه افرادی که در عرصههای مختلف قرآنی همچون جشنوارهها و مسابقات حضور مییابند نباید متوقف باشند بلکه باید راه را ادامه دهند تا به هدف اصلی نزول قرآن دست یابند. چه بسا این توقف باعث شود که در قیامت نسبت به دست نیافتن به حقیقت قرآن پاسخگو باشیم.
وی با بیان اینکه درک مفهوم اعجاز قرآن کریم با حضور در محضر و مکتب کلام الهی میسر میشود، گفت: اگر خداوند زمینه دستیابی به هدایت را برای انسان میسر نکند بدان دست نمییابد اما رسیدن به دیگر امور به جز هدایت با عقل انسانی ممکن است.
انسان فاقد تربیت هر چه توانمندتر، خطرناکتر و هر چه قدرتمندتر ویرانگرتر است
حجت الاسلام والمسلمین شفیعی با بیان اینکه ما هم اکنون در دوره تحیر فناوری قرار داریم و انسان با همه پیشرفتهای علمی و تخصصی همچنان به همه علم دست نیافته است، تصریح کرد: مأموریت اصلی دین و انبیاء تربیت انسان است چرا که انسان فاقد تربیت هر چه توانمندتر، خطرناکتر و هر چه قدرتمندتر ویرانگر تراست؛ بنابراین سطح قرآن و هدایت باید بالا دیده شود. همان گونه که هر آنچه از تفسیر قرآن در اختیار ما است گویی هیچ از مفاهیم و تفاسیر قرآن بیان نشده است چرا که هر واژه قرآن کریم دارای مفاهیم بسیاری است.
رئیس دفتر استانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه خوزستان با بیان اینکه عبادت نگاه کردن به مصحف دارای ثواب است و مرحله متعالی درک تفسیر قرآن کریم تغییر در مسیر زندگی و نگاه است، افزود: به جایی باید برسیم که انس عمومی مردم با قرآن کریم به گونهای شکل گیرد تا در هر موضوعی ذهن انسان آیهای از قرآن کریم را جستوجو کرده و آن را بر زبان جاری سازد.
- ۹۴/۱۲/۱۷
- ۲۰۴۱ بیننده|
- ۲۱۷۳ نمایش|
- |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.