حضرت آیت الله شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، ظهر امروز (11 خردادماه مصادف با ششم ماه مبارک رمضان) در سلسله سخنرانی های اخلاقی ـ معرفتی با اشاره به اینکه رساله حقوق امام زین العابدین(علیه السلام) همچون عهدنامه امیرمؤمنان به مالک اشتر برخوردار از اهمیت و عظمت است، ابراز داشت: در این رساله جنبه فردی و اجتماعی و معنویت موج می زند و متخصصان در هماوردی عاجز مانده و زانو زده اند و امام چهارم حقوق همه صاحبان حق را در آن بیان می کند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در عهدنامه امیرمؤمنان(علیه السلام) سبغه سیاسی و جنبه نوعی ـ اجتماعی بیشتر به چشم می خورد، اظهار داشت: رساله حقوق و عهدنامه امیرمؤمنان در عظمت عبارات، حقیقت مطالب و بیانات یکی هستند و همانطور که حقوقدانان در برابر عهدنامه امام علی(علیه السلام) وامانده اند؛ دانشمندان و روانشناسان و متخصصان فنون در برابر رساله الحقوق درمانده شده اند.
ایشان با اشاره به اینکه رساله الحقوق از سوی بزرگان دین حفظ و به ما رسیده است، افزود: حق خدا، دین، پدر و مادر، استاد، گوش، شکم، قلب، اعضا و جوارح بر انسان از جمله حقوق مطرح شده در این رساله هستند که در صورت رعایت آنها یک جامعه آرام، سالم و بدون دغدغه، کینه و استرس خواهیم داشت.
حضرت آیت الله شفیعی گفت: رساله الحقوق آن چنان مهم است که امام زین العابدین(علیه السلام) مقدمه ای برای آن افاضه کرده و بزرگان دین شروحی نوشتند تا بدانیم که چه خدمت بزرگی به بشریت در شناخت بزرگی این رساله صورت گرفته است.
وی در ادامه با قرائت عبارت «اعلم رحمک الله أن لله علیک حقوقا محیطه بک فی کل حرکه تحرکتها أو سکنه سکنتها أو منزله نزلتها أو جارحه قلبتها و آله تصرفت بها بعضها أکبر من بعض و أکبر حقوق الله علیک ما أوجبه لنفسه تبارک و تعالى من حقه الذی هو أصل الحقوق و منه تفرع ثم أوجبه علیک لنفسک من قرنک إلى قدمک على اختلاف جوارحک فجعل لبصرک علیک حقا و لسمعک علیک حقا و للسانک علیک حقا و لیدک علیک حقا و لرجلک علیک حقا و لبطنک علیک حقا و لفرجک علیک حقا فهذه الجوارح السبع التی بها تکون الأفعال ثم جعل عز و جل لأفعالک علیک حقوق»، گفت: مخاطب این سخن عموم مردم همه زمان ها هستند و هشداری به احاطه انسان در همه جوانب از سوی خدا است و در عین حال رعایت چنین حقوقی آثار طلبیده شده امام چهارم در رساله را محقق خواهد کرد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: بزرگترین حق بیان شده در این رساله حق خداوند است که برای خودش معین و در اختیار انسان قرار داده و ملزم کرده تا آنها را از کله سر تا انگشتان پا اجرا کند و عذری برای ضایع کردن آن وجود ندارد.
ایشان بهترین زمان برای ادای حق چشم و گوش را ماه مبارک رمضان دانست و اظهار داشت: خداوند یک ماه از سال را برای روزه معین کرد؛ چرا که به خوبی از تأثیرگذاری مثبت این ماه در طول سال در صورت رعایت حقوق الهی آگاهی دارد اما در صورت عدم تأثیرگذاری تقصیر به انسان در عدم رعایت حقوق الهی باز می گردد.
حضرت آیت الله شفیعی با بیان اینکه خداوند بخیل و فقیر نیست، تصریح کرد: حکمت ها و مصلحت ها در دستان خداوند است و می دانست که با ریاضت در ماه مبارک رمضان، همه سال را نیک خواهیم بود و وای به روز ما که در این ماه موفق نبوده و از عهده وظایف برنیاییم.
وی گفت: حق زبان آن است که از طریق شرع، عقل و وجدان کنترل و پیش از سخن گفتن به گفته های خود فکر کنی؛ چنان که دست، شکم و پا نیز حقوق مختص به خود را دارند و در عین حال پا مقدمه ای برای سایر اعضا و جوارح است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان با اشاره به حقوق اعضای هفتگانه بدن، اظهار داشت: تا زمانی که یکی از اعضای هفتگانه کار کند، انسان شرعا زنده است و اگر همه آنها از کار بیفتند، از دید شرع متوفی حساب می شود.
ایشان خاطرنشان کرد: اعمال و افعال صادره از اعضا و جوارح بدن نیز حقی دارند و در ماه مبارک رمضان ادای این حقوق ضروری است.
- ۹۶/۰۳/۱۱
- ۱۷۷۱ بیننده|
- ۱۸۹۵ نمایش|
- |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.