حمله به بیمارستانها و ضرب و شتم بیماران توسط رژیم پهلوی مسبوق به سابقه بود. در کتاب "انقلاب اسلامی در اهواز" که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است درباره حمله عمال رژیم پهلوی به بیمارستان جندی شاپور اهواز آمده است: اعتصاب گستردهی پزشکان و استادان دانشگاه جندیشاپور در بیمارستان اصلی شهر که یکی از مراکز اصلی درمانی و پایگاه رسیدگی به مجروحین بود، این بیمارستان را به یکی از کانونهای مهم مقاومت انقلابیون در مقابل رژیم پهلوی تبدیل کرد.
حمله به بیمارستان و بیماران بستری در آن بازتاب وسیعی در بین مردم، علما، روحانیون و بازاریان داشت و منجر به واکنشهای تندی علیه رژیم پهلوی شد به عنوان مثال میتوان به واکنش جامعه روحانیت اهواز اشاره کرد.
حضرت آیتالله شفیعی در اینباره میگوید: «حادثه بزرگی که در جریان انقلاب اتفاق افتاد، حادثه بیمارستان جندیشاپور بود. در بیمارستان جندیشاپور اساتید دانشگاه به عنوان اعتراض جمع شده بودند و بعد از مدتی مورد اعتراض رژیم واقع شدند. پس از حمله به آنها که با رگبار مسلسل، گاز اشکآور و سایر وسائل [سرکوب] صورت گرفت، به طرز وحشیانهای با آنها رفتار شد. ما در جلسهی جامعهی روحانیت، همان شب تصمیم گرفتیم که برویم و از اساتید در بیمارستان دیدن کنیم. یک آقای روحانی داشتیم که خبرهای جلسه را به رژیم اطلاع داد که قرار است همچون کاری صورت بگیرد. عوامل رژیم برق شهر را قطع کرده بودند. در راه حرکت به بیمارستان میدیدیم که عمال رژیم حتی درختها را قطع کرده بودند. از طرفی روحانی مذکور که گفته شد، در راه هم سعی میکرد، آقایان علما را قانع کند که مصلحت نیست، خطرناک است که ما به دیدن اساتید برویم. در مقابل، بنده مصر بودم و اصرار میکردم که باید رفت و هیچگونه اتفاقی نمیافتد. اگر چنین نشود ما تکلیف خود را انجام ندادهایم. به هر صورت، ایشان علما را به موضع شک و تردید انداخته بود. بالاخره موفق نشد و ما دسته جمعی از نزدیکی مدرسهی انصاری یعنی از منزل آقای انصاری که جلسه آن جا تشکیل شده بود تا بیمارستان جندیشاپور پیاده رفتیم و از اساتید و پزشکان دلجویی کردیم که بازتاب بسیار خوبی داشت.»
منبع: سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی
- ۰۲/۱۱/۰۵
- ۲۳۶۵ بیننده|
- ۲۵۴۲ نمایش|
- |
زیبا و جذاب بود