حضرت آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، شامگاه سه شنبه 19 آبان ماه در مراسم سوگواری امام حسین(علیه السلام) که در مسجد آیت الله شفیعی برگزار شد، با اشاره به حدیثی از امام صادق(علیه السلام) درخصوص شیعه، گفت: این حدیث در درجه بالا از صحت و اعتبار، استواری و استحکام از نظر سند و متن قرار دارد.
وی با اشاره به این که راوی نخست آن، شخصیتی عظیم مانند مرحوم کلینی که در کتاب کافی نیز این حدیث را از علی بن ابراهیم قمی نقل می کند، است، ادامه داد: این شخصیت صاحب تفسیری از اهل بیت(علیهم السلام) و مرد بسیار بزرگ است و همه او را قبول دارند؛ ایشان نیز روایت را از پدر خود ابراهیم بن هاشم، که نخستین کسی بوده که احادیث اهل بیت(علیهم السلام) را به قم آورده و نشر داده است، نقل می کند.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان با اشاره به این که ایشان نیز روایت را از محمد بن ابی عمیر نقل می کند که این شخصیت همه آنچه را که از درس ها و احادیث اهل بیت(علیهم السلام) یاد داشت کرده بود از ترس خلفای بنی عباس در سقف کاذب پله خانه گذاشت که نتوانند پیدا کنند که سیل آمده و همه آنها را برده است، افزود: راوی بالاتر از آن جمیل بن دراج است که از اصحاب اجماع به شمار می آید؛ تعداد این اصحاب 18 نفر و در هر روایتی اسمی از آنها آورده شود، قابل اعتماد و مستند است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که راوی آخر این حدیث را از امام صادق(علیه السلام) نقل می کنند، که حضرت فرموده اند: «ان الله یدفع بمن یصلی من شیعتنا عمن لا یصلی من شیعتنا و لو اجمعوا علی ترک الصلوة لهلکوا» گفت: در این حدیث ذکر شده همانا خداوند به وسیله شیعیانی که نماز به جا می آورند، از شیعیان بی نماز (بلا) را دفع می کند، ولی اگر همه بی نماز بودند، همه آنها هلاک می شدند؛ نماز خوان ها قدر خود را بدانند و بی نمازها خطر حال و آینده خود را درک کنند.
حضرت آیت الله شفیعی با اشاره به ادامه حدیث مبنی براین که «إِنَّ اللَّهَ لَیَدْفَعُ بِمَنْ یُزَکِّی مِنْ شِیعَتِنَا عَمَّنْ لَا یُزَکِّی وَ لَوْ أَجْمَعُوا عَلَى تَرْکِ الزَّکَاةِ لَهَلَکُوا» خاطرنشان کرد: خداوند متعال به برکت کسانی که زکات می پردازند بلا را از شیعیانی که زکات نمی دهند دفع می کنند و اگر همه تارک زکات بودند، همه هلاک می شدند.
وی با اشاره به بخش دیگری از حدیث مبنی براین که «وَ إِنَّ اللَّهَ لَیَدْفَعُ بِمَنْ یَحُجُّ مِنْ شِیعَتِنَا عَمَّنْ لَا یَحُجُّ وَ لَوْ أَجْمَعُوا عَلَى تَرْکِ الْحَجِّ لَهَلَکُوا» ادامه داد: خداوند به وسیله شیعیانی که به حج می روند، از شیعیانی که نمی روند، بلا را دفع می کند، ولی اگر همه اینگونه بودند، همه آنها هلاک می شدند.
این مقام مسؤول با تأکید براین که فریضه حج بسیار با اهمیت است و رفتن به حج نیز براساس اینگونه روایت ها مورد تأکید قرار گرفته ابراز داشت: در مسأله حج فقها دو دسته اند؛ برخی همچون امام راحل به صورت مقطعی تعطیلی حج را جایز می دانند، برخی همانند رهبر معظم انقلاب اسلامی تعطیل حج را به هیچ وجه جایز نمی دانند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که در سال 1366 که قتل عام حجاج در مکه واقع شد، امام سه سال حج را تعطیل کردند و پس از آن رحلت کردند و الا اگر زنده بودند ممکن بود برای مقطعی این مسأله ادامه پیدا کند، اظهار داشت: در دو سال اخیر اوضاعی در حج پیش آمده و سر و صدایی بسیاری ایجاد شده بود که برخی از علما و مراجع گفتند که حج تعطیل شود اما رهبری نپذیرفتند.
حضرت آیت الله شفیعی با اشاره به این که مقصود از هلاکت، دنیایی است و هلاکت های اخروی محفوظ هستند، اظهار داشت: اگر خداوند بلاها به وسیله برخی ها دفع نمی کرد، هر آینه زمین فاسد و از بین می رفت.
- ۹۴/۰۸/۲۰
- ۲۴۹۹ بیننده|
- ۲۶۷۲ نمایش|
- |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.