
حضرت آیت الله شفیعی در دومین جلسه درس اخلاق خود که به یاد شهدای مسجد و شهید حاج حسین پویا، شامگاه جمعه 5 تیرماه ویژه جوانان مسجد آیت الله شفیعی برگزار گردید، در تعریف مسأله «غیبت» گفتند: هر عملی که سبب کشف مسأله ای از شخصی شده و باعث ناراحتی او شود، «غیبت» است؛ هر چند با زبان نبوده و با اشاره یا نوشتن باشد.
ایشان با اشاره به تفاوت های غیبت از دیدگاه فقهی و اخلاقی ابراز داشتند: در فقه به بررسی سندی روایاتی که در باب غیبت وارد شده اند پرداخته اما در اخلاق جنبه ی بازدارندگی عملی از غیبت مطرح می شود.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان با اشاره به آیه ی 13 سوره ی حجرات که غیبت کردن به خوردن گوشت برادر مؤمن تشبیه شده است، تصریح کردند: خداوند به حضرت موسیعلیه السلام فرمود: اگر غیبت کننده از گناه خود توبه کند آخرین کسی است که وارد بهشت می شود و اگر توبه نکند اولین کسی است که وارد جهنم می شود.
حضرت آیت الله شفیعی حسد، کینه توزی، خودخواهی، تکبر و ... را از جمله عوامل غیبت کردن برشمردند و اظهار داشتند: مرحوم علامه نراقی در جامع السعادات به این انگیزه ها اشاره کرده و همه ی این انگیزه ها، محکوم و ضد ارزش هستند.
نماینده مردم استان خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه مواردی که غیبت استثناء شده و در آنها حرام نیست، پرداخته و گفتند: مشورت کردن، دفع منکر، دفع نسب ادعایی، غیبت متجاهر به فسق و ابطال نظر خلاف واقع را از این موارد دانسته و حکایاتی از علمای گذشته تعریف کردند.
شایان ذکر است که جلسه اول در اولین جمعه ماه مبارک رمضان به یاد طلبه فاضل و عارف شهید سید مرتضی شفیعی برگزار و به موضوع «اخلاص» پرداخته شد.
- ۹۴/۰۴/۰۶
- ۲۴۴۰ بیننده|
- ۲۵۹۵ نمایش|
- |
تلاش شما در خور تقدیر است
ماجور باشید