حجتالاسلام والمسلمین سیدمحسن شفیعی، رئیس دفتر استانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان شامگاه ۲۹ بهمنماه در مسجد حضرت صاحبالزمان(عج) اهواز پیرامون مسائل به وجود آمده در وضعیت زندگی مردم خوزستان گفت: حوادث و اتفاقاتی که پیش آمد مثل بیماریای است که علائم و نشانههای آن آشکار میشوند و انسان متوجه میشود در معرض آسیبی بوده است. علائمی که از این بیماری بروز پیدا میکند معلوم میکند اختلالاتی بوده و باید آن را درمان کرد.
در این حادثه معلوم شد چقدر ما آسیبپذیر هستیم
وی اظهار کرد: اتفاقاتی با فرازونشیب در استان افتاده بود، اما شنبه گذشته یک وضعیت عجیبی بود که برق و آب و تلفنهای ثابت و همراه قطع شدند و خاک فرود میآمد و مجموع آن حادثهای شد که در فضای استان ندیده بودیم. حتی در سالهای جنگ و فشاری که بر روی اهواز بود ـ در بمبارانهای هوایی دشمن وضعیت سختی پیش میآمد. در نیمه آذر سال ۶۵ بمباران گستردهای در مناطق مسکونی اهواز بوسیله هواپیماهای دشمن شد که جمعیتی از مردم عادی به شهادت رسیدند ـ ولی به این شکل نبود. میتوان گفت این حادثه، حادثه نادری بود و در این حادثه معلوم شد چقدر ما آسیبپذیر هستیم.
حجتالاسلام والمسلمین شفیعی گفت: امروز زندگیها به برق مرتبط است، برق که قطع شود امکانات ارتباطی و وسایل مختلف قطع میشود، خدمات عمومی و اجتماعی دچار بحران میشود. حتی در بیمارستانها ژنراتورهایی که برای تأمین برق اضطراری در مواقع خاص دارند، ساعات محدودی جوابگو است.
اشکالات اساسی در خدمات شهری/ اختلال در نظام زندگی خوزستانی ها
امام جماعت مسجد حضرت صاحبالزمان(عج) اهواز تصریح کرد: این حادثه نشان داد اشکالات اساسی در خدمات شهری ما وجود دارد. اینجا یک اولویتبندی باید صورت بگیرد. اولویت یکم این است که همه مسئولان برای این عارضه و آسیب دست به دست هم بدهند و برای آن فکری بکنند. وقتی یک بیمار با شرایط حاد داریم هیچ انسان عاقلی فرصت را صرف کارهای فرعی نمیکند. باید بیمار را تحت درمان قرار داد و او را از شرایطی بحرانی خارج کرد. مسأله این است که این اتفاق در خوزستان اتفاقی است که نظام زندگی را مختل میکند.
این مسائل برای خوزستان زیانبار است
وی ادامه داد: اگر این مسأله تکرار شود بسیاری از افرادی که در جامعه نقش مؤثری دارند، نیروهای مختلف در حوزههای فنی، پزشکی و کسانی که در اداره امور جامعه تأثیرگذارند، میل برای بیرون رفتن از استان در آنها به وجود میآید. اینها همه برای استان آن هم استانی مثل خوزستان با جمعیت فراوان و وسعت مساحت با نقش تأثیرگذار آن در اداره امور کشور به مصلحت نیست، زیانبار است. مسئولین باید در اولین اولویت، فکری بکنند که در کوتاه مدت این بحرانها مهار شوند و در بلندمدت چارههای اساسی تدبیر شود.
تسویه حساب سیاسی دردی از مردم را دوا نمیکند
حجتالاسلام والمسلمین شفیعی با بیان اینکه این بیماری فرصتی به انسان میدهد که معلوم شود در کجا اشکال و ایرادی هست و آن را درمان کند، تصریح کرد: اینکه در شرایط موجود، جریانهای سیاسی بخواهند با هم تسویه حساب کنند، یا خدای ناخواسته افرادی بخواهند با هم تسویه حساب کنند، اینها برای مردم دردی را دوا نمیکند. اینکه دولتها، مسئولان، وزرا، استاندارها بخواهند این مسأله را به نام دیگری ثبت کنند؛ آیا این مشکلی را برای ما حل میکند؟
به نظر میرسد هیئت دولت باید وارد شود
به گفته رئیس دفتر استانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان امروز این مسأله، مسألهای است که از سطح استان هم به مراتب بالاتر و گستردهتر است؛ یعنی باید چاره ملی و کشوری اندیشیده بشود. اینکه وزیری یا معاون وزیری به استان خوزستان بیاید این درمان اساسی کار نیست. چرا؟ چون هر وزیری در حوزه وزارتخانه خود میآید و بررسی میکند. به نظر میرسد قضیه طوری است که هیئت دولت باید وارد شود.
گاهی صحبتها چون تکبعدی است به جایی نمیرسد
امام جماعت مسجد حضرت صاحبالزمان(عج) اهواز با اشاره به مسائل به وجود آمده در حوزه آب، برق، کشاورزی، شرایط زیست محیطی و مسائل دیگر گفت: هر کدام از این مسائل را نگاه کنید میبینید یک سهمی در حوزه تخصصی یکی از این مجموعهها است و گاهی صحبتها چون صحبتهای تکبعدی است به جایی نمیرسد. به نظر میرسد شایسته است هیئت دولت جلسهای در خوزستان تشکیل دهد که شرایط را ببینند، مسائل را از نزدیک بررسی کنند. صحبتها در یک جلسه مشترک مطرح بشود. کار از زبان دیگری به کسی محول نشود و بماند. بلکه همه اطراف قضیه در استان باشند و این شرایط را ببینند و ببینند برای مصالح مردم چه کاری باید انجام داد.
ما به عنوان مردم خوزستان التماس نمیکنیم
حجتالاسلام والمسلمین شفیعی تصریح کرد: در حادثه روز شنبه هر بخشی از بخشهای خدمات عمومی و مردمی معلوم شد که به شدت آسیبپذیر است؛ یعنی آماده مواجه شدن با بحران نیست. این مسألهای است که انتظار مردم خوزستان است. گاهی در برخی از صحبتها روحیهای را میبینیم که به نظرم روحیه قشنگی نیست. ما به عنوان مردم خوزستان التماس نمیکنیم، درخواست مساعدت و کمک هزینه نمیکنیم.
ما از مسئولان امتیازی مطالبه نمیکنیم/ ما از مسئولان صدقه مطالبه نمیکنیم
وی بیان کرد: این استان، استانی با حدود ۵ میلیون نفر جمعیت است. برخی از استانهای ما در کشور کمتر از یک میلیون نفر جمعیت کل استان است. استان خوزستان دارای منابع بسیاری در بخشهای مختلف است در سمتی از استان نخل و خرما و در سویی دیگر برف و درخت بلوط است. یعنی در خوزستان به دلیل پهناوری و وسعت مساحت میبینید یک طرف گرما است یک طرف بارندگی و یک طرف برف است. نفت در این استان است، آب، زمین کشاورزی، بخش عمدهای از صنعت در این استان است. ما از مسئولان صدقه مطالبه نمیکنیم، امتیازی هم مطالبه نمیکنیم. اینها معلوم باشد.
دولتمردان موظفند به مسائل خوزستان رسیدگی کنند
رئیس دفتر استانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان ادامه داد: ما نگفتیم چیزی متفاوت برای خوزستان قائل باشید. مدیران اجرایی کشور موظفند نسبت به همه کشور با این دید نگاه کنند که شرایط زندگی را تأمین و مشکلات را رفع بکنند. امکانات و ضرورتهای زندگی را تضمین بکنند. الان استان خوزستان با یک بحرانی مواجه شده است. دولتمردان موظفند که به مسائل خوزستان رسیدگی کنند. اینگونه نباشد که در ادبیات برخی مسئولان محلی انتظار داریم و درخواست داریم، باشد. مسئولان نظام جمهوری اسلامی نسبت به همه کشور مسئولند و ما هم چیز اضافهای نمیخواهیم، این طور نیست که بگوییم ما از مردم استانهای دیگر بهتریم، نه الحمدالله همه مردم کشور، مردم خوب، شیعیان امیرالمؤمنین(ع)، دوستداران اهلبیت(ع)، مردم سربلند مردم امتحان دادهای هستند. اما الان این بحران در استان خوزستان است.
مسأله خوزستان مسألهای نیست که با امکانات استانی بتوان آن را برطرف کرد
امام جماعت مسجد حضرت صاحبالزمان(عج) اهواز افزود: خوزستان استانی است که در ۸ سال جنگ امتحانش را پس داده است. امام فرمود: «خوزستان دین خود را به اسلام ادا کرد.» در سختیها ایستاده است. استانی که به طور طبیعی یک سری از مسائل و مختصات آن سخت هستند؛ مثل گرمای استان، گرمایی که ما در تابستان تحمل میکنیم کمتر جایی تحمل میکنند. اما شرایط جوی استان ما این است که گرما تا ۶۰ درجه هم برسد. مردم این را تحمل میکنند و در این سالها تحمل کردهاند. الان این تکلیف و وظیفهای بر عهده دولتمردان است و کار از استان هم خیلی فاصله دارد؛ یعنی مسألهای نیست که بشود با امکانات استانی و داخلی آن را برطرف کرد.
وی ادامه داد: مسئولان بیان میکنند برخی از این حوادث هیچ وقت سابقه نداشته است؛ پس یک مسأله فوق العادهای است و کار فوقالعادهای باید انجام شود. باید این حساسیت در همه کشور باشد تا تصور نشود شرایط که یک مقدار عادی شد، مسأله عادی شود. امکان دارد دوباره این اتفاق پیش بیاید.
حجتالاسلام والمسلمین شفیعی با بیان اینکه یک سری اشکالات به تدریج در استان به وجود آمده است، گفت: اینها باید با یک برنامهریزی دوباره اصلاح شوند. قضیه برای مسئولان کشور عادی نشود. این حق مردم استان و این وظیفه مسئولان است. برخی مسائل «یدرک ولایوصف» هستند یعنی فقط کسی آنها را میداند که با آن مسائل درگیر است. اینها باید چارهاندیشی شود.
رئیس دفتر استانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان گفت: این انتظار وجود دارد و انتظار به حقی است. مسئولان باید بیایند و راه بسته شود که عدهای نتوانند سوءستفاده کنند و به این اسم مسائل نادرستی بگویند و مسائل اساسی و خدماتی را که مسئولان انجام میدهند تضعیف کنند. مسئولان باید برای این فکری کنند.
وی با بیان اینکه اخلاق و طبیعت و درسهای دینی ما این است که همه کشور را یکی میبینیم، تصریح کرد: زیبنده نیست که مشکلات استان طوری گفته بشود که یک استان دیگر، مردم دیگر متهم شوند. این وظیفه مسئولان کشور است که برای این وضعیت برنامهریزی کنند.
امام جماعت مسجد حضرت صاحبالزمان(عج) اهواز گفت: مردمی که در استان خوزستان در ۲۲ بهمن امسال و مهمتر از امسال در سال قبل- که رهبر اسم آوردند مردم در اهواز در آن شرایط گردوخاک آمدند- به صحنه آمدند.
مسئولان وظیفه دارند صبر و تحمل مردم را به عنوان یک کرامت ببینند
حجتالاسلام والمسلمین شفیعی با اشاره به تأکیدات اخیر مقام معظم رهبری پیرامون وظایف کارگزاران در پیگیری مسائل مردم گفت: دو کار همزمان باید انجام شود، مردم ما دارند مشکلاتی را تحمل میکنند که شیرازه زندگی را به هم میریزد و قابل گفتن نیست. «احساس سوختن به تماشا نمیشود/ آتش بگیر تا بدانی چه میکشم» مردم دارند تحمل میکنند اما در کنار این، مسئولان وظیفه دارند صبر و تحمل مردم را به عنوان یک کرامت ببینند و کارشان را انجام دهند و این احساس در مردم به وجود بیاید که به مرور کار جلو میرود.
وی ادامه داد: ما این را میفهمیم که حل برخی از مسائل زمان میبرد. اشکال ندارد. اما انسان ببیند که کار در حال انجام شدن است. ما انتظارمان این است همانطور که از مردم میخواهیم با حوصله، با تحمل بر این مشکلات صبر کنیم تا از آن عبور کنیم از آن طرف مسئولان و کارگزاران دولتی موظفند اقدام بکنند.
خوزستان برای دوست و دشمن مهم است
رئیس دفتر استانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان گفت: خوزستان بسیار استان مهمی است. خوزستان برای دوست و دشمن مهم است. چنانکه یکی از طمعهای رژیم بعثی این بود که خوزستان را از پیکره این کشور جدا کند از این طرف هم بزرگترین صحنههای شهادت و ایثار و پایداری در همین استان شکل گرفت. بیدلیل نبود که نام اینجا را کربلای ایران گذاشتند.
وی اظهار کرد: امروز بحمدالله استان در زمینه مدافعان حرم سربلند است؛ از این استان چه شهدای بزرگی در آزادسازی دو شهرک شیعهنشین نبل و الزهرا تقدیم کردیم. استان ما حدود ۷۰ شهید مدافع حرم تقدیم کرده است. اینها کارنامه استان ما است؛ شهدای دفاع مقدس، شهدای حله، شهدای دفاع از حرم اهلبیت(ع). این استان با این اهمیت و سربلندی سزاوار نیست.
حجتالاسلام والمسلمین شفیعی تصریح کرد: اینها مسائلی نیست که از عهدهشان برنیایند. بخشی از این مسائل در کوتاه مدت قابل حل هستند. مسئولان باید کار را جهادی بکنند. مسئولان کشور هم از خود ما هستند از متن جامعه هستند. دولت، دولت جمهوری اسلامی است. ما نمیخواهیم آنها را متهم کنیم، آنها از متن جامعه هستند و به همین دلیل ما انتظار داریم. یعنی انتظاری که داریم این است مسئولانی که از متن مردم هستند بدانند باید کاری جهادی کرد. با کار اداری و برخی جلسات راه به جایی برده نخواهد شد. مانند دوره جنگ باید کمر همت را ببندند تا این سختیها تمام شوند.
امام جماعت مسجد حضرت صاحبالزمان(عج) اهواز در پایان گفت: ما قدردان مردم خود هستیم. مردم ما، بانوان، بچهها، همه استان درگیر مسائلی شده اند که امیدواریم خداوند برای این صبر، به مردم اجر عنایت بکند.
- ۹۵/۱۱/۳۰
- ۲۲۲۴ بیننده|
- ۲۴۳۳ نمایش|
- |