حضرت آیتالله سیدعلی شفیعی در جلسه تفسیر خود که شامگاه گذشته ۲۰ مردادماه به تفسیر سوره کافرون پرداخت و گفت: اسم مشهور این سوره «سوره الکافرون» است و به غیر از بسمالله الرحمن الرحیم ۶ آیه دارد و از سور مکی است و قبل از سوره توحید نازل شده است.
وی گفت: در قرآنهای در دست، سوره ۱۰۹ است در ترتیب نزول هجدهمین و یا نوزدهمین سوره نازل شده است. این سوره درباره توحید خداوند است. این سوره چون دربردارنده توحید پروردگار است بسیار مهم است. در روایات آمده که فضیلت سوره کافرون مطابق ربع قرآن کریم است و یکی از ویژگیهای سوره کافرون و توحید آن است که انسان در نماز پس از سوره حمد هر سورهای را بخواند اگر به نصف رسید میتواند آن را پایان دهد اما دو سوره توحید و کافرون باید کامل خوانده شود و حتی اگر به نصف برسد انسان حق رهاکردن آن را ندارد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: شاید فلسفهاش این باشد که این دو سوره درباره توحید خداوند است.
حضرت آیتالله شفیعی درباره شأن نزول سوره کافرون گفت: تعدادی از بزرگان مشرک قریش به رسولالله گفتند حال که دست از خدای خود برنمیداری ما پیشنهادی داریم یک سال تو خدای ما را عبادت و یک سال ما خدای تو را عبادت میکنیم، یک سال تو خدای ما را عبودت کن و یک سال ما خدای تو را عبودت میکنیم و همان گونه که آنها این را دو بار تکرار کردند در سوره نیز تکرار شده است. خداوند در این سوره به پیامبر(ص) میفرماید: ای پیامبر به مشرکان بگو: من آنچه را شما عبادت میکنید عبادت نخواهم کرد و شما نیز خدای یگانه را عبادت نمیکنید(یعنی دروغ میگویید) و این مطلب در سوره تکرار شده است، «لکم دینکم ولی دین» دین شما برای خودتان و دین من نیز برای من است.
وی بیان کرد: خدای متعال در قرآن نوعاً وقتی میخواهد مطلبی را به کفار بگوید آن را به وسیله پیامبر(ص) بیان میکند، از این رو میفرماید: «قل یا ایها الکافرون» و مستقیماً با آنها وارد مکالمه نمیشود، اما با مؤمنین با طور مستقیم سخن میگوید. چنانکه در آیه «وَإِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ» مشاهده میکنیم که خداوند مستقیم با بندگان مؤمن خود سخن میگوید و این شرافتی است که خداوند متعال برای مؤمنان قائل است.
حضرت آیتالله شفیعی تصریح کرد: خلاصه این سوره این است که اگر انسان یک لحظه عبادت غیرخدا را کند اعمال گذشته او از بین میرود. خداوند در آیه ۶۵ سوره زمر میفرماید: «وَلَقَدْ أُوحِیَ إِلَیْکَ وَإِلَى الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکَ لَئِنْ أَشْرَکْتَ لَیَحْبَطَنَّ عَمَلُکَ وَلَتَکُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِینَ؛ و قطعا به تو و به کسانى که پیش از تو بودند وحى شده است اگر شرک ورزى حتما کردارت تباه و مسلما از زیانکاران خواهى شد» از این رو پیامبر(ص) دست رد به سینه مشرکان میزند؛ بنابراین هیچ مسلمانی نباید حتی یک لحظه از اسلام دست بردارد.
- ۹۵/۰۵/۲۱
- ۲۱۹۵ بیننده|
- ۲۳۵۳ نمایش|
- |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.