پایگاه خبری مسجد حضرت آیت الله شفیعی اهواز

پایگاه خبری

مسجد حضرت آیت الله شفیعی اهواز

جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳

پایگاه خبری مسجد حضرت آیت الله شفیعی اهواز

مسجد آیت الله شفیعی یکی از قدیمی‌ترین مساجد اهواز است که درسال 1308(ه.ق) تاسیس شده است.
بیش از پنجاه سال است که حضرت آیت الله سید علی شفیعی (که هم اکنون نماینده مردم استان خوزستان در مجلس خبرگان رهبری هستند) امامت جماعت این مسجد را بر عهده داشته و به خدمت به اسلام و انقلاب اسلامی همت گماشته‌اند.
مسجد آیت الله شفیعی در دوران دفاع مقدس سنگری مهم برای رزمندگان اسلام محسوب می شد.
هم اکنون نیز جوانان این مسجد با عشق به امام راحل و آرمان‌های انقلاب لحظه‌ای از تلاش برای خدمت به اسلام و انقلاب اسلامی کوتاهی نمی‌کنند.

معرفی کتاب
سیری در سیره پیامبر اعظم(ص)
سیری در سیره پیامبر اعظم(ص)

به مناسبت مبعث نبی مکرم اسلام حضرت محمّد مصطفی(ص) به معرفی کتاب «سیری در سیره پیامبر اعظم (ص)» حضرت آیت الله شفیعی می پردازیم:

کتاب «سیری در سیره پیامبر اعظم(ص)» مجموعه ای مدون از سه مصاحبه روزنامه نور خوزستان با حضرت آیت الله شفیعی می باشد که در سال های 1385 و 1386 هجری شمسی صورت گرفته است.

آخرین مطالب
  • ۰
  • ۰

حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی، در جلسه بیست و یکم از سومین دوره تفسیر خود که شامگاه گذشته ۱۹ مردادماه تشکیل شد به بیان تفسیر سوره نصر پرداخت و گفت: گفته‌اند این سوره صد و دومین سوره نازل شده بر پیامبر(ص) بوده است. چون در مدینه نازل شده و برخی نیز برآنند که آخرین سوره‌ای است که به صورت کامل و یک جا بر پیامبر(ص) نازل شده است؛ چون بسیاری از سوره‌ها در چند نوبت نازل شده‌اند.

وی اظهار کرد: این سوره که مربوط به فتح مکه است، سوای آیه «بسم‌الله الرحمن الرحیم» دارای 3 آیه است؛ ترجمه سوره چنین است: هنگامی که نصر و فتح از طرف خدا فرا رسد و ببینی که مردم دسته دسته وارد دین خدا می‌شوند، تسبیح او را بگوی و استغفار کن؛ براستی که خداوند توبه‌پذیر است.

حضرت آیت‌الله شفیعی به بیان شأن نزول این سوره پرداخت و گفت: در سال هشتم هجری پیغمبر اسلام(ص) با ده‌هزار نفر مرد مسلح جنگی به صورت مخفیانه مکه را محاصره کرد و در روز ۲۰ ماه رمضان همین سال این شهر را فتح کرد، مشرکان قریش وقتی متوجه محاصره سپاه اسلام شدند که امکان هیچ مخالفت و مقاومتی وجود نداشت.

مؤلف کتاب بیان و تبیان در علوم قرآن ادامه داد: مشرکان بین خود گفتند: ما از عهده سپاه اسلام برنمی‌آییم با این حال نباید مکه را به سادگی از دست بدهیم، پس از مذاکرات به این نتیجه رسیدند که تجربه ثابت کرده است هر دشمنی برای جسارت و خرابی مکه آمده است خود از بین رفته است؛ بنابراین ضرورتی ندارد علیه محمد(ص) قیام کنیم، صبر کنیم او مکه را فتح کند، اگر بر باطل است کعبه او را نابود کند. اما اگر آب از آب تکان نخورد، معلوم می‌شود، دین او بر حق است و باید وارد دین او شویم.

وی اظهار کرد: پیغمبر اسلام (ص) شب مکه را محاصره کرد و فردای آن شب؛ بیستم ماه رمضان مقتدرانه وارد مکه شد و در برابر ایشان هیچ مخالفت و مقاومتی صورت نگرفت و همه تسلیم پیامبر(ص) شدند. تنها دو نفر کشته شدند.

حضرت آیت‌الله شفیعی در ادامه بیان شأن نزول سوره نصر گفت: مکه با کمال قدرتمندی پیامبر(ص) فتح شد. مشرکان وقتی دیدند مکه فتح شد و اتفاقی نیفتاد، به یکدیگر گفتند: بدانید دین محمد(ص) حق است. اگر بر حق نبود و قصد سوئی داشت، کعبه مثل اصحاب فیل او را از بین می‌برد. پس از آن مشرکان و مردم مکه دسته دسته برای اسلام آوردن خدمت پیامبر(ص) می‌رسیدند. پیش از آن، مردم تک تک اسلام میآوردند، اما وقتی دیدند مکه بدون خونریزی فتح شد، دسته دسته می‌آمدند و مسلمان می‌شدند به این مناسبت سوره نصر نازل شد.

وی ادامه داد: «اذا جاء نصرالله والفتح» هنگامی که نصرت خدا و پیروزی فرا رسید. در اینجا این سؤال مطرح می‌شود که فرق بین نصر و فتح چیست؟ جواب داده‌اند: نصر مقدمه فتح است، نصر همان آمدن پیامبر(ص) به سوی مکه و محاصره آن است و فتح نتیجه نصر است که گرفتن مکه و وارد شدن به آن است که بدون خونریزی و مقاومتی اتفاق افتاد و این دلیل بر حقانیت اسلام است.

این محقق دینی در بیان تفسیر آیه دوم این سوره گفت: «و رأیت الناس یدخلون فی دین‌الله أفواجا»: ای پیغمبر وقتی دیدی مردم دسته دسته وارد اسلام می‌شوند: «فسبح بحمد ربک و استغفره إنه کان توابا» پس تسبیح بگو و پروردگارت را حمد بگو و استغفار کن براستی که خداوند متعال توبه‌پذیر است.

حضرت آیت‌الله شفیعی بیان کرد: وقتی این سوره نازل شد ابن‌عباس که عموزاده پیامبر(ص) بود، به گریه افتاد. پیامبر از ایشان علت گریه را جویا شد، گفت: یا رسول‌الله گریه‌ام از این است که این سوره خبر وفات شما را بدهد. چون وقتی مکه فتح شد و مردم وارد دین اسلام شدند دیگر شما مسئولیت و مأموریت ندارید. از این جهت از این آیه پایان عمر شما را استشمام می‌کنم. پیامبر نیز او را تأیید کرد.

مؤلف کتاب بیان و تبیان در علوم قرآن گفت: این قضیه را برخی این طور نقل کرده‌اند که خود پیامبر(ص) فرمود: این سوره خبر وفات مرا را می‌دهد. این خلاصه تفسیر سوره نصر است. این سوره در مکه نازل شده است اما به اعتبار اینکه در دوران هجرت به مدینه نازل شد مدنی است.

دیدگاه (۰)

هیچ دیدگاهی هنوز ثبت نشده است

ارسال دیدگاه

بدیهی است که همه دیدگاه‌های شما خوانده شده و برای انتشارشان، ملاک‌ها و معیارهایی لحاظ می‌شود؛ بنابراین، برای درج دیدگاه خود، رعایت برخی چهارچوب‌های اخلاقی ضروری است:

لطفاً دیدگاه خود را به زبان فارسی بنویسید، پیام های غیر فارسی منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که حاوی توهین، تهمت یا افترا، نسبت به اشخاص حقیقی و حقوقی باشد منتشر نخواهد شد.

در صورتی که تمایل به ارسال نظر به صورت خصوصی دارید، تیک گزینه خصوصی را بزنید.

از ارسال دیدگاه های تبلیغاتی و یا حاوی لینک، خودداری کنید، پیام های نامرتبط با متن، تأیید نمی شوند.

لطفاً دیدگاه‌تان تا حد امکان مربوط به همین نوشته باشد.

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
یادداشت سردبیر
پیام تسلیت آیت الله شفیعی در پی شهادت رئیس جمهور خدمتگزار
پیام تسلیت آیت الله شفیعی در پی شهادت رئیس جمهور خدمتگزار

پیام تسلیت حضرت آیت الله شفیعی در پی شهادت رئیس جمهور خدمتگزار، محبوب و مردمی حضرت حجت الاسلام والمسلمین رئیسی و جمعی از خدمتگزاران صدیق انقلاب اسلامی

سخنرانی حضرت آیت الله شفیعی در جمع رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس

دریافت

مدت زمان: 18 دقیقه 51 ثانیه

آخرين ديدگاه‌ها
پاسخ: سلام از طریق کتابخانه ...
  • ۱۸بهمن۰۰ - ۱۲:۰۴ - فاطمه
    🤔
مسجد حضرت آیت الله شفیعی