پایگاه خبری مسجد حضرت آیت الله شفیعی اهواز

پایگاه خبری

مسجد حضرت آیت الله شفیعی اهواز

سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳

پایگاه خبری مسجد حضرت آیت الله شفیعی اهواز

مسجد آیت الله شفیعی یکی از قدیمی‌ترین مساجد اهواز است که درسال 1308(ه.ق) تاسیس شده است.
بیش از پنجاه سال است که حضرت آیت الله سید علی شفیعی (که هم اکنون نماینده مردم استان خوزستان در مجلس خبرگان رهبری هستند) امامت جماعت این مسجد را بر عهده داشته و به خدمت به اسلام و انقلاب اسلامی همت گماشته‌اند.
مسجد آیت الله شفیعی در دوران دفاع مقدس سنگری مهم برای رزمندگان اسلام محسوب می شد.
هم اکنون نیز جوانان این مسجد با عشق به امام راحل و آرمان‌های انقلاب لحظه‌ای از تلاش برای خدمت به اسلام و انقلاب اسلامی کوتاهی نمی‌کنند.

معرفی کتاب
سیری در سیره پیامبر اعظم(ص)
سیری در سیره پیامبر اعظم(ص)

به مناسبت مبعث نبی مکرم اسلام حضرت محمّد مصطفی(ص) به معرفی کتاب «سیری در سیره پیامبر اعظم (ص)» حضرت آیت الله شفیعی می پردازیم:

کتاب «سیری در سیره پیامبر اعظم(ص)» مجموعه ای مدون از سه مصاحبه روزنامه نور خوزستان با حضرت آیت الله شفیعی می باشد که در سال های 1385 و 1386 هجری شمسی صورت گرفته است.

آخرین مطالب
  • ۰
  • ۰

آیت‌الله سید علی شفیعی، در سی و دومین جلسه تفسیر خود که شب گذشته ۸ شهریورماه برگزار شد به بیان تفسیر سوره «والعادیات» پرداخت و گفت: سوره عادیات از سوره‌های جزء آخر قرآن است؛ این سوره به حسب ترتیب سوره صدم قرآن مبارک و به حسب ترتیب نزول، چهاردهمین سوره‌ای است که از سوی خداوند متعال بر پیغمبر اسلام(ص) نازل شد. از این رو از سوره‌های مکیه به شمار می‌رود. 

وی با بیان اینکه این سوره دارای ۱۱ آیه، ۴۴ کلمه و ۱۹۶ حرف است، به تفسیر آیات آن پرداخت و گفت: در ابتدای این سوره فرمود: «والعادیات ضبحا» خداوند در این آیه به اسب‌های دونده که در جبهه‌ها و میدان‌های جنگ می‌تازند، سوگند یاد می‌کند. کلمه «عادیات» از «عَدو» به معنی دویدن است.

آیت‌الله شفیعی اظهار کرد: پیش از این درباره قسم‌های قرآنی سخن گفته شد. این سوگند اهمیت جنگ و ابزار جنگی را نشان می‌دهد؛ در دوران قدیم جنگ به وسیله اسب‌های دونده انجام می‌گرفت از این رو خداوند متعال به اسب‌ها قسم یاد می‌کند «فالموریات قدحا»: اسب‌هایی که سم به زمین می‌کوبند و در اثر برخورد سم آنها با سنگ، آتش و جرقه می‌جهد.

مؤلف کتاب بیان و تبیان در علوم قرآن گفت: فرمود: «فالمغیرات صبحاً» اسب‌هایی که صاحبانشان از صبحگاهان به وسیله آنها به دشمنان خود یورش می‌برند. «فأثرن به نقعا» و در اثر دویدن و کوبیدن سم بر زمین، گرد و غبار بلند می‌کنند و فضا را غبارآلود می‌کنند. «فوسطن به جمعاً» اسب‌هایی که دشمنان را در میان احاطه و محاصره می‌کنند و از فرار آنها جلوگیری می‌کنند.

وی ادانه داد: در سوره عادیات به اسب‌هایی که دارای این صفات هستند، سوگند یاد شده و پس از آن فرمود: «ان الإنسان لربه لکنود» به درستی که این انسان نسبت پروردگارش سرکش است؛ این انسان در مقابل خدا تواضع ندارد. در روایتی از امیرمؤمنان(ع) آمده است:‌ انسان با این پیری که عین ضعف و سستی، با آن کودکی که عین ضعف و سستی است با آن بیماری‌ها که عین ضعف و سستی است با آن مردن‌ها که عین ذلت و خواری است، با این حال در مقابل خداوند سرکش است.

این محقق قرآنی خاطرنشان کرد: «و انه علی ذلک لشهید» و به درستی که انسان خود شاهد سرکشی و گردن‌فرازی خود است؛ اما از تکبر دست برنمی‌دارد. اعمال خود انسان شاهد گردن‌کشی و سرکشی او هستند؛ مشاجرات، ناسزاگویی‌ها، ضربه زدن به دیگران، حق‌پوشی‌ها، آدمکشی‌ها و ... همه و همه شاهد این مسأله هستند.

آیت‌الله شفیعی در ادامه بیان تفسیر این سوره گفت: «و إنه لحب الخیر لشدید» به درستی که انسان شدیداً به دنبال ثروت اندوزی است و شیفته مال است. این دیگر استدلال نمی‌خواهد. همه مردم را می‌بینیم که چگونه دنبال مال و منال هستند. «أفلا یعلم اذا بُعثرما فی‌القبور» آیا این انسان نمی‌داند که روز قیامت آنچه در قبرهاست از آن خارج می‌شود؟ «و حصّل ما فی‌الصدور» و آنچه در سینه‌ها است آشکار می‌شود و در ملأعام دیدنی می‌شود.

وی افزود: در پایان سوره فرمود: «ان ربهم بهم یومئذٍ لخبیر» به درستی که خداوند به همه دلها و اعمال و رفتار آگاه و خبیر است. عمده سوره در این سه آیه اخیر و به ویژه آیه پایانی است: خداوند در روز قیامت به همه بندگان و اعمال آنها آگاه است.

مؤلف کتاب بیان و تبیان در علوم قرآن اظهار کرد: مراحل زندگی انسان در این سوره ذکر شده که پایان آن از قبر خارج شدن و آشکار شدن همه اعمال و افعال وی در برابر اهل قیامت است و تمام اینها در علم خداوند وجود دارد.

آیت‌الله شفیعی در پایان تأکید کرد: خداوند همه چیز را می‌بیند و می‌داند و این آیات را برای تنبه ما نازل فرموده است که عبرت بگیریم و اعمال خود را اصلاح کنیم.

  • ۹۵/۰۶/۱۰
  • ۲۱۰۱ بیننده|
  • ۲۲۳۶ نمایش|
  • |

آیت الله شفیعی

تفسیر

دیدگاه (۰)

هیچ دیدگاهی هنوز ثبت نشده است

ارسال دیدگاه

بدیهی است که همه دیدگاه‌های شما خوانده شده و برای انتشارشان، ملاک‌ها و معیارهایی لحاظ می‌شود؛ بنابراین، برای درج دیدگاه خود، رعایت برخی چهارچوب‌های اخلاقی ضروری است:

لطفاً دیدگاه خود را به زبان فارسی بنویسید، پیام های غیر فارسی منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که حاوی توهین، تهمت یا افترا، نسبت به اشخاص حقیقی و حقوقی باشد منتشر نخواهد شد.

در صورتی که تمایل به ارسال نظر به صورت خصوصی دارید، تیک گزینه خصوصی را بزنید.

از ارسال دیدگاه های تبلیغاتی و یا حاوی لینک، خودداری کنید، پیام های نامرتبط با متن، تأیید نمی شوند.

لطفاً دیدگاه‌تان تا حد امکان مربوط به همین نوشته باشد.

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
یادداشت سردبیر
جدول پخش مصاحبه انتخاباتی حضرت آیت الله شفیعی
جدول پخش مصاحبه انتخاباتی حضرت آیت الله شفیعی

جدول پخش مصاحبه انتخاباتی حضرت آیت الله شفیعی با صداوسیمای مرکز خوزستان

سخنرانی حضرت آیت الله شفیعی در جمع رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس

دریافت

مدت زمان: 18 دقیقه 51 ثانیه

آخرين ديدگاه‌ها
پاسخ: سلام از طریق کتابخانه ...
  • ۱۸بهمن۰۰ - ۱۲:۰۴ - فاطمه
    🤔
مسجد حضرت آیت الله شفیعی