کتاب «مرز ما عشق است» از سرودههای حجت الاسلام سید محمدمهدی شفیعی روز گذشته با حضور پرشور اقشار فرهنگی و دانشگاهی در اهواز رونمایی شد.
حجت الاسلام شفیعی درباره این کتاب میگوید: اشعار این مجموعه، گزیدهای از غزلها و رباعیهایم با موضوعات آیینی، اجتماعی و عاشقانه از سال 89 تا 95 است.
وی در ادامه گفت: این اثر ناچیز اگر خیری در آن هست چیزی جز لطف خدا و مدد اهل بیت (علهم السلام) نیست. البته خداوند الطاف خود را با ابزارش که همان انسانها هستند به انسان نشان میدهد و من به همین مناسبت از همه کسانی که در نگارش و جمعآوری این کتاب به من کمک کردند تشکر میکنم.
شفیعی افزود: از میلاد عرفانپور که پیشنهاد جمعآوری این کتاب را به من داد و از دکتر محمدمهدی سیار که ویراستاری و کارشناسی کتاب را انجام داد، تشکر ویژه میکنم؛ همچنین از دوستان انجمن شهرستان ادب ممنونم که باعث شدند این اثر به دست مردم برسد.
وی ادامه داد: این کتاب و غزلی از آن با مطلع: "همیشه سود این بازار را دیوانهها بردند / و بار حسرتش را عاقبت فرزانهها بردند" را به شهید مصطفی خلیلی تقدیم کردهام.
در ادامه با حضور شاعرانی مانند ناصر فیض، عبدالرحیم سعیدیراد، علی داوودی، مرتضی حیدریآلکثیر، محمدمهدی سیار، حامد صافی و نیز با حضور مادر شهید مصطفی خلیلی مراسم رونمایی از کتاب "مرز ما عشق است" انجام شد.
پس از آن عبدالرحیم سعیدیراد، شاعر و منتقد ادبی، خاطرنشان کرد: از سال 1368 به مدت پنج سال جلسات شعرخوانی را در دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران برگزار کردیم. حاصل این جلسات نسل جدیدی است که شعرهای بسیار خوبی دارند و محمدمهدی شفیعی نیز رشد یافته همین جلسات است.
وی با اشاره به کتاب "مرز ما عشق است" افزود: این کتاب با 29 غزل و 11 قصیده کتاب بسیار خوبی است و شعرهای ارزندهای در آن هست. البته برای خود من سؤال است که چرا قصاید این مجموعه شعر 12 قصیده نشد که اگر این طور بود به دلیل همخوانی با 12 امام معصوم (ع) جذابتر میشد.
سعیدیراد با تاکید بر این که شعر آیینی در کشور ما در اوج خود به سر میبرد، تصریح کرد: در هیچ مقطع تاریخی به ادبیات آیینی این گونه توجه نشده است چون هماکنون به طور خاص به این نوع شعر پرداخته میشود. همان طور که همیشه گفتهام دهه 90 دهه شعر آیینی است که عَلَم آن در دست جوانانی چون محمدمهدی شفیعی است و آن را به پیش میبرند.
این شاعر آیینی بیان کرد: در این کتاب ذرهای شتابزده عمل شده و شاعر با اندکی صبر احتمالاً کتاب قطورتر با غزلهای پختهتر و بهتری میتوانست ارایه دهد. از نظر من بهترین غزل این کتاب غزلی است که تقدیم به سید الشهدا (ع) شده است. آن جا که میگوید: "بر فرض از دلیل و از اثبات بگذریم / قرآن تویی چگونه از آیات بگذریم".
ناصر فیض دیگر سخنران این برنامه بود و این شاعر طنزپرداز هم گفت: نظر من راجع به کتاب "مرز ما عشق است" متفاوت با نظر سعیدیراد است؛ چراکه اولین مجموعه شعر شفیعی است و در واقع برای بررسی اثر اولیه نوع نگاه و معیار عوض میشود و باید دقت کرد که کدام بیت از همه ابیات و یا کدام شعر از دیگر شعرها بهتر است که خود بسیار نکته خوب و مهمی در بررسی است.
وی اظهار داشت: شفیعی شاعر جوانی است که با آنکه رشته تحصیلی او چیز دیگری است در این کتاب نشان داده که با ادبیات روز کاملا آشنا است و مردم خود را خوب میشناسد.
این شاعر ادامه داد: در شعرهای شفیعی از تکیه کلامها و زبان عامه مردم استفاده شده که کاملا مشهود است. دیگر آنکه این شاعر با این که طنزپرداز نیست در شعرهای آیینی خود از طنز استفاده کرده است. برای مثال این دوبیت:
«گرچه نه پلاک و نه جسد میبینم
بعد از تو هنوز مستند میبینم
دیگر خبر از روایت فتحت نیست
هر هفته دوشنبهها نود میبینم».
شفیعی سال گذشته در شب پانزدهم ماه مبارک رمضان در دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی با جمعی از شاعران و اهالی فرهنگ و هنر حضور داشت و به شعرخوانی نیز پرداخت. او غزلی رابه مقام والای شهدای مدافع حرم تقدیم کرد؛ غزلی که بیت به بیتش تحسینبرانگیز بود و حضار را به تشویق، احسنت و آفرین وامی داشت. رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز برای هر بیت از ابیات این شاعر جوان یک آفرین گفتند. ایشان بعد از خاتمه شعر او، ضمن تبریک به این شاعر جوان به جهت پختگی شعرش فرمودند: «هم لفظ، هم معنا و هم مناسبت، نو بود.»
- ۹۶/۰۲/۱۹
- ۲۳۰۸ بیننده|
- ۲۵۶۹ نمایش|
- |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.