قسمت دوم
آشنایی حضرت عالی با حضرت امام خمینی از چه زمانی و به چه شکلی بود؟
در دوران جوانی و اوایل طلبگی مان از روحانیونی که در محرم و صفر از قم به اهواز می آمدند و منبر می رفتند، کم و بیش اسم حضرت امام را شنیده بودم، حتّی یادم می آیند قبل از سال 1335 برای اولین بار یکی از خطبای قم برای من صحبت می کرد و می گفت که فردی در حوزه قم به نام «سید روح الله» هست و آن روز خیلی تعریف و توصیف می کرد از فلسفه امام که در فلسفه بسیار زبردست است و حتّی می گفت که بعضی از بزرگان فلسفه در قم مشکلات خود را از نظر علمی با حاج آقا روح الله حل می کنند و ایشان نسبت به آنها بالاتر است و بعدها بیشتر اسم ایشان را می شنیدم و بالاخص تأکید می کردند هر چند عظمت آیت الله بروجردی قابل انکار نیست، در زمانی که هنوز ایشان زنده بودند، ولی چون ایشان به دلیل کهولت سن و اینکه مرجعیتش ایشان را احاطه کرده، لهذا درس ایشان برای طلاب جوان که علاقه مند به پژوهش و تحقیق بودند نمی تواند قانع کننده باشد.
اما یک فردی به نام حاج آقا روح الله هست که خیلی فقیه و اصولی است و درس خارج دارد و بسیاری از محققین و طلبه ها خیلی از درس ایشان استفاده می کنند و به ایشان علاقه مند هستند و شاید درسشان از درس آیت الله بروجردی شلوغ تر باشد. این ها را می شنیدم اما توفیق اینکه زیارتی از نزدیک از امام داشته باشم، تا آن وقت نداشتم.
وقتی که مرحوم آیت الله بروجردی از دنیا رفت و شاه که دیگر احساس می کرد مرجعی در مقابلش وجود ندارد برنامه خودش را شروع کرد و مسئله لوایح 6 گانه و انجمن های ایالتی و ولایتی را مطرح کرد و با اعتراض و اطلاعیه های مراجع تقلید در قم و تهران و نجف مواجه شد. اینجا دیگر اسم امام خمینی(ره) اعلی الله مقامه خیلی صریح و سریع جلو آمد. چون اطلاعیه هایشان از بقیه مراجع داغ تر و تندتر بود و خیلی صریح و بی پرده مسائل را مطرح می کرد و این باعث معرفت و ارادت و محبت مضاعف مردم نسبت به امام گردید.
آیا این آشنایی و ارتباط با قضایای مبارزات امام(ره) در ایران، در زمانی که به نجف مهاجرت کردید، ادامه داشت؟
من دوره آخر را سفرهای متعددی به ایران داشتم و برمی گشتم حتّی در آن سفری که حضرت امام وارد نجف شده بودند من اهواز بودم ولی در ریز مسائل قرار داشتم.
پایان قسمت دوم
- ۰۲/۱۱/۱۴
- ۲۶۵۷ بیننده|
- ۲۹۰۴ نمایش|
- |