حضرت آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، شامگاه سه شنبه، 5 آبان ماه در مراسم سوگواری امام حسین(ع) که در مسجد آیت الله شفیعی اهواز برگزار شد، با اشاره به کتابی به نام «الاثنی عشریة فی المواعظ العددیه» تألیف سید محمد عین الدین که شامل موعظه ها و نصایح اخلاقی همراه با عدد است، ابراز داشت:مؤلف در این کتاب تا عدد 12 پیش رفته است اما در دوران کنونی آیت الله مشکینی آن را بازنگری کردند.
وی با بیان این که آیت الله مشکینی برخی احادیث این کتاب را حذف و یا اضافه کردند و در پایان به اندازه دو برابر ابتدایی آن تبدیل شده و اسم آن نیز به «المواعظ العددیّه» تغییر و تا عدد 30 پیش رفته است، گفت: این کتاب از ذخایر خوب و معنوی است.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان با اشاره به حدیثی از پیامبراکرم(ص) برگرفته از این کتاب مبنی بر این که «خصلتان لا شی ء افضل منهما؛ الایمان بالله، والنفع للمسلمین و خصلتان لا شی ء اخبث منهما؛ الشرک بالله و الاضرار للمسلمین» ادامه داد: براساس این حدیث دو خصلت و ویژگی ایمان به خدا و انجام کارهای نافع و با سود برای مسلمانان بهتر از آنها وجود ندارد؛ انسان برخوردار از این دو صفت همه ویژگی ها را دارا است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ایمان به خدا را به اعتقاد قطعی و جزمی مقدسات اسلامی که در درجه نخست اعتقاد به خداوند متعال است، معنا کرد و افزود: امام خمینی(ره) در کتاب چهل حدیث می گویند که اعتقاد کافی نیست و ایمان شرط است و هر ایمانی اعتقاد است اما هر اعتقادی ایمان نیست.
حضرت آیت الله شفیعی با تأکید بر این که مردم به احکام شرعی اعتقاد داشته اما به آن ایمان ندارند، ابراز داشت: ایمان عبارت است از این که چیزی جزء ذات انسان می شود.
وی با اشاره به دومین ویژگی به نام کار نافع برای مسلمانان که بسیار با فضیلت و با ارزش است، گفت: علما در وصیت نامه های خود به این مسأله توصیه می کردند؛ کارهای سودمند یا برای جامعه و یا برای همه افراد مردم است.
این مقام مسؤول با اشاره به دو صفت شرک به خدا و ضرر رساندن به مسلمانان که خبیث تر از آنها وجود ندارد، خاطرنشان کرد: شرک نقطه مقابل توحید است و در چهار مرحله به ترتیب ذات، صفات، افعال و عبادت تقسیم می شود.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به مرحله نخست شرک یعنی ذات، ابراز داشت: انسان باید خدا را یکی بداند در غیر این صورت شامل خبیث ترین اعتقاد است؛ در قرآن آمده اگر دو خدا در عالم وجود داشت اصلا زمین و آسمان فاسد، باطل و منهدم می شد.
حضرت آیت الله شفیعی با اشاره به مرحله صفات و این که خداوند دارای صفات ثبوتیه و سلبیه است، خاطرنشان کرد: مرحله دیگر شرک قائل شدن شریکی برای خداوند و این که خداوند را در مسائلی همچون رزق و روزی دادن و شفا بیماران صاحب فعل مطلق ندانیم.
وی با تأکید براین که مرحله دیگر شرک، مختص به عبادت است و انسان برای دوری باید فقط خدا را عبادت کند و ریا در اعمال او جایی نداشته باشد، ابراز داشت: قرآن کریم به پیامبراکرم(ص) خطاب می کند تو هم شرک بورزی همه اعمال گذشته تو باطل می شود و جزء زیانکاران خواهی بود.
این مقام مسؤول با اشاره به این که خواستن نیازها از سوی شیعه از امام جزء مسائلی است که وهابیت بر تشیع علم می کند، تصریح کرد: این خلاف است و ما ائمه اطهار(ع) را شفیع و واسطه قرار می دهیم؛ به گونه ای باید عمل کرد که بهانه از دست دشمن گرفته شود.
- ۹۴/۰۸/۰۶
- ۲۱۷۲ بیننده|
- ۲۳۲۲ نمایش|
- |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.