عبدالهادی فقهیزاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز دهم بهمنماه با حضور در بیت حضرت آیتالله سیدعلی شفیعی، با ایشان دیدار و گفت و گو کرد.
حضرت آیتالله شفیعی در آغاز این دیدار ضمن خیرمقدمگویی به معاون قرآن به جلسات تفسیری خود که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تشکیل میشد، اشاره کرد و گفت: در آن سالها به دنبال آن بودم که در جلسه تفسیر مطالبی گفته شود که در تفاسیر قرآن نباشد؛ حرف نویی باشد. وقتی شروع به کار کردم، مسائلی در مطالعه تفسیر به ذهن ما آمد که هیچ تفسیری اینها را ننوشته بود. در آن متوجه فرمایش حضرت امیر شدم که فرمودند: «هر کس با قرآن نشست و برخاست کند، یک کمی و یک زیادی به دست میآورد، کمی در جهل و زیادی در علم».
وی اظهار کرد: این جلسات تفسیر در ۳۸ سال انجام شد. اما دو مسئله پیش آمد، یک اینکه از شخصیتهای تهران، شخصی به اهواز آمد، ایشان به من گفت تفسیر قرآن را از آخر شروع کن؛ چون جزء آخر قرآن سورههای اعتقادی هستند و ما در این عصر به مسائل اعتقادی نیاز داریم و سورههای کوچکی هستند که در عرض یک یا دو جلسه تمام شده و خسته کننده نیستند. ما این کار را هم کردیم. سورههای کوچک چون اغلب مکی هستند و مشتمل بر اعتقادات است و بسیار مفید هستند.
حضرت آیتالله شفیعی گفت: نکته دوم این بود که جلسات تفسیر به حکومت نظامی شاه برخورد کرد و نتوانستیم آنها را ادامه بدهیم.
نویسنده کتاب بیان و تبیان در علوم قرآن در بخش دیگری از سخنان خود به بیان خاطرهای درباره یکی از آثار خود پرداخت و گفت: یک جلد کتاب درباره آیتالله سیدعلی بهبهانی چاپ کردهام. چهار سال گذشته در اجلاس خبرگان خدمت مقام معظم رهبری رفتیم. ایشان بیمقدمه تا مرا دیدند فرمودند: امروز صبح کتاب قواعدالکلیه آیتالله بهبهانی دستم بود. این کتاب ارجاعات ندارد. من جا خوردم. گفتم: آقا کدام را میفرمایید، دو چاپ شده است: دو جلدی یا یک جلدی؟ فرمودند: یک جلدی. گفتم میبینم و خدمتتان عرض میکنم. با برخی دوستان مشورت کردم. گفتند دأب آقا این است وقتی چیزی را میخواهند به این شکل مطرح میکنند که حالت تحمیل پیدا نکند و منظورشان این است که این کار انجام شود. ما مشغول شدیم. کار مشکلی بود. یک جلد را انجام دادیم، اجلاس بعدی خدمتشان رسیدم و گفتم کتابی که فرموده بودید ارجاعات یک جلد آن انجام شده است. دعا کنید جلد دوم هم انجام شود و اجلاس آینده بیاورم خدمتتان. گفتند انشاءالله. اجلاس بعد، کتاب تمام شد. با پاورقیها و مراجع دو برابر کتاب اصلی شد. خدمتشان ارائه شد و ایشان خرسند شدند.
در ادامه فقهیزاده اظهار کرد: همکاران ما در ادارهکل شما را پشتوانه خود تلقی میکنند. به ذهن ما رسید اگر اجازه دهید نشست تخصصی در تبیین ابعاد علمی شخصیت شما در حوزه تفسیر و نهجالبلاغه برگزار شود. آثار شما را دیدهام و اگر اهواز بودم خدمت شما در حوزههای مختلف قرآن و حدیث و تفسیر شاگردی میکردم.
همچنین محمد جوروند، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با اعلام خبر گشایش نمایشگاه کتاب خوزستان در تاریخ ۱۷ بهمن از حضرت آیتالله شفیعی برای حضور در نمایشگاه دعوت کرد و گفت: امسال برخلاف سال گذشته که ۳۵۰ ناشر در نمایشگاه حضور یافتند، ۵۰۰ ناشر از سراسر کشور آثار خود را در نمایشگاه عرضه کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.