پایگاه خبری مسجد حضرت آیت الله شفیعی اهواز

پایگاه خبری

مسجد حضرت آیت الله شفیعی اهواز

شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳

پایگاه خبری مسجد حضرت آیت الله شفیعی اهواز

مسجد آیت الله شفیعی یکی از قدیمی‌ترین مساجد اهواز است که درسال 1308(ه.ق) تاسیس شده است.
بیش از پنجاه سال است که حضرت آیت الله سید علی شفیعی (که هم اکنون نماینده مردم استان خوزستان در مجلس خبرگان رهبری هستند) امامت جماعت این مسجد را بر عهده داشته و به خدمت به اسلام و انقلاب اسلامی همت گماشته‌اند.
مسجد آیت الله شفیعی در دوران دفاع مقدس سنگری مهم برای رزمندگان اسلام محسوب می شد.
هم اکنون نیز جوانان این مسجد با عشق به امام راحل و آرمان‌های انقلاب لحظه‌ای از تلاش برای خدمت به اسلام و انقلاب اسلامی کوتاهی نمی‌کنند.

معرفی کتاب
سیری در سیره پیامبر اعظم(ص)
سیری در سیره پیامبر اعظم(ص)

به مناسبت مبعث نبی مکرم اسلام حضرت محمّد مصطفی(ص) به معرفی کتاب «سیری در سیره پیامبر اعظم (ص)» حضرت آیت الله شفیعی می پردازیم:

کتاب «سیری در سیره پیامبر اعظم(ص)» مجموعه ای مدون از سه مصاحبه روزنامه نور خوزستان با حضرت آیت الله شفیعی می باشد که در سال های 1385 و 1386 هجری شمسی صورت گرفته است.

آخرین مطالب
  • ۰
  • ۰

آیت‌الله سیدعلی شفیعی در سی و ششمین جلسه تفسیر که شب گذشته ۱۳ شهریورماه برگزار شد، در ادامه تفسیر سوره بینه با بیان اینکه قسمت دوم این سوره مبارکه بسیار مهم است، گفت: خداوند در ادامه این سوره فرمود:«إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولَئِکَ هُمْ خَیْرُ الْبَرِیَّةِ»: به درستی که کسانی که ایمان آورده‌اند و اعمال صالح انجام داده باشند بهترین خلق هستند.

وی گفت: «جَزَاؤُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ جَنَّاتُ عَدْنٍ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا أَبَدًا رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ ذَلِکَ لِمَنْ خَشِیَ رَبَّهُ» پاداش اینها در نزد پروردگار بهشت‌هایی است که در آنجا مستقر شوند. امروز همه می‌گویند از خداوند می‌ترسیم اما اینها در عمل باید ثابت شود؛ چنانچه انسان عمل صالح داشته باشد و از اعمال غیر صالح دوری کند، راست گفته است.

آیت‌الله شفیعی با بیان اینکه روایاتی درباره این آیات در کتب روایی نقل شده است، گفت: مطابق این روایات «خیر البریه» محمد و آل محمد(ص) هستند. در برخی دیگر از روایات آمده است که «خیر البریه» علی بن ابیطالب(ع) است و در برخی دیگر از روایات گفته شده است «خیر البریه» حضرت علی(ع) و شیعیان ایشان هستند.

مؤلف کتاب بیان و تبیان در علوم قرآن ادامه داد: همه اینها روایات امیدبخشی در تفسیر این سوره است که توسط کتب اهل سنت نقل شده است. در اینجا برخی از مفسران آیه‌ای از تورات نقل کرده‌ و معتقدند در تورات آیه‌ای است که تفسیرش به پیغمبر(ص) و اهل بیت(ع) ایشان بازمی‌گردد.

وی افزد: تابعیت اهل بیت(ع) تنها در قرآن و کتب شیعه و سنی نیامده؛ بلکه در دیگر کتب نیز آمده است. در انجیل نام پیامبر(ص) با لفظ پارپلیتا آمده که معنی عربی آن احمد(ص) است. در تورات یهود نیز در باب هفدهم آیه‌ای وجود دارد که درباره پیغمبر(ص) و جانشینان ایشان است. در تورات از پیامبر(ص) با عنوان مادماد یا مودمود یاد شده که ترجمه آن به عربی محمد(ص) است. در این آیه از تورات کلمه‌ای آمده است که خوانده می‌شود و ترجمه آن ۱۲ است که اشاره به ۱۲ جانشین ییغمبر آخرالزمان(ص) است.

آیت‌الله شفیعی در ادامه به بیان روایاتی در تفسیر «خیر البریه» پرداخت و گفت: از عایشه نقل شده است که از پیامبرخدا(ص) سؤال کرد: ای رسول خدا(ص) اکرم الخلق خدا چه کسانی هستند؟ فرمود: ای عایشه آیا این آیه را نخوانده‌ای: «الذین آمنو و عملوا الصالحات اولئک هم خیر البریه»؟ وقتی به روایات مراجعه می‌کنیم می‌فهمیم این «خیر البریه» چه کسانی هستند.

این عالم دینی اظهار کرد: روایت دیگری در این ارتباط وجود دارد که باز از اهل سنت نقل شده است؛ ابن عساکر از جابربن عبدالله انصاری نقل می‌کند: ما در خدمت پیامبر(ص) بودیم که حضرت علی(ع) وارد شد، در این هنگام پیامبر(ص) فرمود: «قسم به خدایی که جانم به دست اوست، این شخص -حضرت علی(ع)- و پیروان او کسانی هستند که در روز قیامت به حوض و رستگاری می‌رسند». در این هنگام این آیه نازل شد: « ِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولَئِکَ هُمْ خَیْرُ الْبَرِیَّةِ»: کسانی که ایمان آورده و اعمال صالحه به جای آورده باشند، خیر البریه هستند.

آیت‌الله شفیعی اظهار کرد: با این فرمایش پیامبر(ص) اصحاب ایشان هنگامی که حضرت علی(ع) می‌آمد می‌گفتند: «خیرالبریه» آمد؛ چون قرآن «خیرالبریه» را معین کرده است. روایت دیگری نیز وجود دارد که از ابن سعید نقل شده است. در این روایت پیامبر(ص) فرمود: «خیر البریه» علی بن ابیطالب(ع) است.

مؤلف کتاب بیان و تبیان در علوم قرآن در پایان گفت: بنابراین با توجه به روایات نقل شده منظور از «خیر البریه» در این آیه حضرت علی(ع) و شیعیان ایشان هستند.

  • ۹۵/۰۶/۱۴
  • ۲۵۸۰ بیننده|
  • ۲۷۶۵ نمایش|
  • |

تفسیر

دیدگاه (۰)

هیچ دیدگاهی هنوز ثبت نشده است

ارسال دیدگاه

بدیهی است که همه دیدگاه‌های شما خوانده شده و برای انتشارشان، ملاک‌ها و معیارهایی لحاظ می‌شود؛ بنابراین، برای درج دیدگاه خود، رعایت برخی چهارچوب‌های اخلاقی ضروری است:

لطفاً دیدگاه خود را به زبان فارسی بنویسید، پیام های غیر فارسی منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که حاوی توهین، تهمت یا افترا، نسبت به اشخاص حقیقی و حقوقی باشد منتشر نخواهد شد.

در صورتی که تمایل به ارسال نظر به صورت خصوصی دارید، تیک گزینه خصوصی را بزنید.

از ارسال دیدگاه های تبلیغاتی و یا حاوی لینک، خودداری کنید، پیام های نامرتبط با متن، تأیید نمی شوند.

لطفاً دیدگاه‌تان تا حد امکان مربوط به همین نوشته باشد.

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
یادداشت سردبیر
جدول پخش مصاحبه انتخاباتی حضرت آیت الله شفیعی
جدول پخش مصاحبه انتخاباتی حضرت آیت الله شفیعی

جدول پخش مصاحبه انتخاباتی حضرت آیت الله شفیعی با صداوسیمای مرکز خوزستان

سخنرانی حضرت آیت الله شفیعی در جمع رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس

دریافت

مدت زمان: 18 دقیقه 51 ثانیه

آخرين ديدگاه‌ها
پاسخ: سلام از طریق کتابخانه ...
  • ۱۸بهمن۰۰ - ۱۲:۰۴ - فاطمه
    🤔
مسجد حضرت آیت الله شفیعی