حضرت آیتالله سید علی شفیعی، در جلسه تفسیر قرآن که شب گذشته ۲۰ شهریورماه برگزار شد، در آغاز سخنان خود به بیان فضیلت شب و روز نهم ذی الحجه پرداخت و گفت: شب نهم ماه ذیالحجه از مهمترین و خطیرترین شبهای سال است. عبادت، دعا، مناجات، احیا و تلاوت قرآن در چنین شبی فراوان توصیه شده است.
وی ادامه داد: روز عرفه، روز مناجات است. مخصوصاً دعای روز عرفه در چنین روزی از اعمال مهم است. شب و روز عرفه را از دست ندهید. قدر آنها را بدانید و بیش از اوقات دیگر خدا را عبادت کنید؛ به گونهای که با روزها و شبهای دیگر شما تفاوت داشته باشد.
حضرت آیتالله شفیعی با بیان اینکه امشب شب شهادت حضرت مسلم بن عقیل(ع)؛ سردار بزرگ اباعبدالله(ع) و نماینده تامالاختیار ایشان در کوفه است، افزود: حضرت مسلم(ع) در روز نهم ماه ذیالحجه، بسیار مظلومانه به شهادت رسید و ایادی ابنزیاد او را شهید کردند. آنقدر مسلم برای حضرت اباعبدالله مهم بود که وقتی امام اصحاب خود را فرا خواند، اولین کسی که صدا زد، مسلم بن عقیل بود و این نهایت ارتباط حضرت مسلم با امام حسین(ع) را میرساند. در روز عرفه حتماً باید از حضرت مسلم یاد کنیم.
این مؤلف و محقق قرآنی در ادامه این جلسه به بیان تفسیر سوره قدر پرداخت و گفت: درباره آیه نخست این سوره «إنا انزلناه فی لیله القدر» دو احتمال وجود دارد؛ یکی اینکه قدر، شبی است که خداوند همه چیز را تقدیر میفرماید و اندازه و ابعاد آن را تا سال آینده تعیین میکند. خداوند میفرماید: ما قرآن را در لیلهالقدر نازل کردیم. بنابراین قرآن نیز مثل همه چیز دیگر اندازه معین دارد.
وی ادامه داد: احتمال دوم آن است که لیلهالقدر به معنی لیلهالشرف باشد، مقام و منزلت. بنابراین شب قدر یعنی شب عظمت و شرافت و منزلت. پس خداوند متعال بهترین کتاب را که قرآن باشد در بهترین شب عزت و شرافت نازل فرمود؛ این است که باید برای قرآن احترامی قائل باشیم که برای هیچ چیز دیگر قائل نباشیم.
حضرت آیتالله شفعیعی گفت: خداوند در ادامه خطاب به پیغمبر(ص) فرمود: «و ما ادراک ما لیلهالقدر» و تو چه میدانی که شب قدر چیست؟ به این معنا که قابل وصف نیست. ای پیغمبر عزیز(ص) تو چه میدانی که شب قدر چیست؟ قرآن برای اینکه بیان حقیقت کرده باشد، فرمود: «لیله القدر خیر من الف شهر» شب قدر بهتر از هزار ماه است.
مؤلف کتاب بیان و تبیان در علوم قرآن با بیان اینکه تفسیرهای مختلفی درباره این آیه بیان شده است، گفت: بهترین تفسیر در روایات اهلبیت(علیهم السلام) است که فرمودند: شب قدر بهتر از عبادات هزار ماهی است که شب قدر در آن نباشد. به عبارتی عبادت و احیاء یک شب قدر بهتر از عبادت و احیاء هزار ماه بدون شب قدر است.
این عالم دینی اظها رکرد: کلمه «شهر» در این آیه به معنی ماه است. چون وقتی ماه در آسمان دیده شد، شهرت پیدا میکند و ماه جدیدی آغاز میشود. خداوند متعال در ادامه این آیه فرمود: «تنزل الملائکه و الروح فیها بإذن ربّهم من کلّ أمر» که در جلسه بعد تفسیر آن بیان میشود.
- ۹۵/۰۶/۲۱
- ۲۴۲۸ بیننده|
- ۲۵۹۶ نمایش|
- |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.