حضرت آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، شامگاه شنبه 9 آبان ماه در مراسم عزاداری و سوگواری امام حسین(ع) که در مسجد آیت الله شفیعی اهواز برگزار شد، با اشاره به حدیثی از پیامبراکرم(ص) به نقل از امام صادق(ع) مبنی بر بررسی منشأ ارتکاب گناه از سوی انسان، ابراز داشت: ماحصل این روایت، بررسی منشأ همه گناهان است که در مجموع شش علت وجود دارد.
وی با اشاره به این روایت مبنی بر این که «اَوَّلُ ما عُصِی بِهِ الله تَبارَکَ وَ تَعالی سِتُّ خِصالٍ: حُبُّ الدُّنیا وَ حُبُّ الرّیاسَة وَ حُبُّ الطَّعامِ وَ حُبُّ النِّساءِ وَ حُبُّ النُّومِ وَ حُبُّ الرّاحَة» اظهار داشت: با مطالعه تاریخ پی می بریم که علت وقوع معصیت و گناه یکی از این شش عامل بوده است.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان با اشاره به این که ادامه دهنده یک گناه مانند مؤسس گناه و مجری اولیه آن است، ادامه داد: در مبانی مذهبی، هر کسی بنای خیر بگذارد، تا وقتی که مورد استفاده است، آن نیز مأجور و بهره مند خواهد بود و هر کس اساس ظلمی را بنا نهد، تا وقتی که استمرار دارد، مؤسس آن گناه است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که دنیا دوستی نخستین منشأ گناه انسان است، گفت: خدا دنیا را در مقابل آخرت قرار داده و فرموده که دنیا دار گذر است؛ هر کسی سال های معینی را عمر می کند و از دنیا می رود.
حضرت آیت الله شفیعی افزود: علت این که از دنیا به این اسم نام برده می شود، یکی این که کسی حاضر به ماندن در این دنیا نیست و دلیل دوم واژه دنیا از نزدیک گرفته شده و خانه نزدیک به شمار می رود؛ امام علی(ع) می فرمایند، بخدا قسم من که فرزند ابوطالب هستم، انس من به مرگ بیشتر از انس بچه به پستان مادر است.
وی با اشاره به این که افرادی که دل بسته دنیا می شوند، با وجود این که آن را بر زبان جاری نمی کنند، اما با بررسی منشأ گناهان آنها به خوبی می توان به این مسأله پی برد، گفت: دنیاداری نباید انسان را از آخرت غافل کند؛ در روایات آمده که دنیا دوستی رأس همه خطا و اشتباهات است.
این مقام مسؤول، ریاست طلبی را دومین منشأ گناه انسان براساس روایت پیامبراکرم(ص) برشمرد و ابراز داشت: انسان جاه طلب و مقام دوست، به یقین مرتکب گناهی خواهد شد که آن را با ارتکاب معصیت به پست برساند؛ ارتکاب جرم برای رسیدن به مقام مجاز نیست.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: در حالات برخی مراجع بزرگ مانند مرحوم آیت الله گلپایگانی در نوشته های آن آمده که من در زندگی یک قدم برای مرجعیت و ریاست برنداشته ام؛ مرجعیت عالی ترین و حقیقی ترین ریاست است.
حضرت آیت الله شفیعی با اشاره به دوست داشتن غذا به عنوان سومین عامل ارتکاب گناه از سوی انسان و این که انسان برای دست یابی به طعام دست به هر کاری می زند، خاطرنشان کرد: انسان برای انتخاب غذای خود تنها به ظاهر و کهنه و نو بودن آن توجه نکند بلکه حلال و حرام را مد نظر قرار دهد.
وی، زن دوستی را چهارمین عامل ارتکاب گناه برشمرد و با اشاره به این که اشخاصی به سبب خوشنودی زنشان هر کاری انجام می دهند، ابراز داشت: محبت به زن در محدوده عقل و شرع خوب است.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان با اشاره به خواب دوستی به عنوان پنجمین عامل، تصریح کرد: برخی جوان ها می گویند ما برای نماز صبح بیدار نمی شویم، اینها تا پاسی از شب را به ملاقات و بیرون رفتن و پای تلویزیون سپری می کنند سپس انتظار بیداری را دارند؛ اینگونه جوانان چند روز، اول شب بخوابند که این با استمرار برای آنها عادتی برای بیداری و نماز صبح خواندن می شود.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: راحت طلبی را آخرین و ششمین منشأ ارتکاب گناه خواند.
- ۹۴/۰۸/۱۰
- ۲۵۷۹ بیننده|
- ۲۷۵۹ نمایش|
- |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.