حضرت آیت الله شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، شامگاه دوشنبه 11 آبان ماه در مراسم عزاداری و سوگواری امام حسین(علیه السلام) که در مسجد آیت الله شفیعی اهواز برگزار شد، با اشاره به حدیثی از امام صادق به نقل از پیامبراکرم که مرحوم طبرسی در کتاب مشکات الانوار نیز ذکر کرده اند، ابراز داشت: در این سخن گرانبها هفت صفت و عمل آمده که اگر کسی آنها را عملیاتی کند، به حقیقت ایمان دست یافته و همه دربهای بهشت به روی او باز خواهد شد.
وی ادامه: در این حدیث ذکر شده که «مَنْ أَسْبَغَ وُضُوءَهُ وَ أَحْسَنَ صَلَاتَهُ وَ أَدَّى زَکَاةَ مَالِهِ وَ کَفَّ غَضَبَهُ وَ سَجَنَ لِسَانَهُ وَ اسْتَغْفَرَ لِذَنْبِهِ وَ أَدَّى النَّصِیحَةَ لِأَهْلِ بَیْتِ نَبِیِّهِ فَقَدِ اسْتَکْمَلَ حَقِیقَةَ الْإِیمَانِ وَ أَبْوَابُ الْجَنَّةِ مُفَتَّحَةٌ لَهُ».
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان با اشاره به این که نخستین عمل، مبنی براین که وضویش را به نحو احسن انجام دهد، یعنی اهل پاکی و طهارت باشد، تصریح کرد: اغلب وضوهای انسان کمی و کاستی در آن مشاهده می شود؛ تنها یک شکل وضو هست و آن شیوه آموزشی قرآن است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: عدم آشنایی انسان با رساله دینی علت وجود اشتباهات بسیار در وضوها است که انسان باید نسبت به این مطلب مطالعه و براساس رساله عمل کند.
حضرت آیت الله شفیعی دومین صفت برای دست یافتن به حقیقت ایمان را اقامه نماز به نیکویی و معقول خواند و ابراز داشت: انسان در نماز نیز همانند وضو براساس سلیقه شخصی خود عمل می کند؛ چراکه از اشخاص پیرامون خود یاد گرفته و امکان عدم تطابق نماز با رساله وجود دارد.
وی نماز جماعت را عالی ترین راه برای فراگیری اقامه نماز برشمرد و خاطرنشان کرد: در نماز جماعت، امامت نماز برعهده فردی آگاه است که براساس رساله نماز می خواند و شخص نمازگزار به مرور زمان آن را فرا می گیرد؛ نماز عمود دین و نخستین مسأله ای که در روز قیامت انسان را به محاسبه می کشند، نماز است.
این مقام مسؤول از دیگر صفات را پرداختن زکات مال خواند و گفت: از دیگر عمل برای دست یابی به حقیقت ایمان و باز شدن همه درب های بهشت را فرو نشاندن غضب معرفی کرد؛ بسیاری از این باب معصیت های بسیاری دچار می شوند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: با غضب انسان کفر و ناسزا می گوید و از این جهت تأکید شده که این مسأله نباید انسان را از حق بیرون کند و اختیار را از او بگیرد.
حضرت آیت الله شفیعی با اشاره به این که پنجمین صفت مبنی براین است که زبان خود را در دهان زندانی کند، گفت: انسان نباید بگذارد که هر چه می خواهد بر زبان جاری کند؛ انسان با تأمل می تواند زبان را در هنگام سخن گفتن کنترل کند.
وی با اشاره به این که در احادیث و روایات آمده کسی که تقوای او زیاد باشد کلامش کم می شود، افزود: فرد برخوردار از عقل و هوش، کم تر سخن می گوید؛ کسانی که زیاد حرف می زنند تعقل آنها کم است.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان با اشاره به این که استغفار در گناه از دیگر عمل سبب باز شدن درب های بهشت و دست یافتن به حقیقت ایمان است، خاطرنشان کرد: تأکید شده که انسان همیشه «استغرالله ربی و اتوب الیه» بر زبان جاری کند؛ رزق انسان به وسیله این جمله باز می شود و با گناه کردن مسدود و یا کم می شود.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در حدیثی از پیامبراکرم(ص) آمده مبنی براین که من که پیغمبر شما هستم در هر روز 70 بار استغفار می کنم در حالی که گناهی ندارم.
حضرت آیت الله شفیعی ادامه داد: آخرین عمل، خالص و دلسوز بودن برای اهل بیت پیامبر اکرم(ص) است؛ چرا که آنها ولی مسلمین هستند.
- ۹۴/۰۸/۱۲
- ۲۴۵۵ بیننده|
- ۲۶۲۸ نمایش|
- |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.