حضرت آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، شامگاه چهارشنبه 6 آبان ماه در مراسم سوگواری امام حسین(ع) که در مسجد آیت الله شفیعی اهواز برگزار شد، با اشاره به این که بسیاری در پیش از پیروزی انقلاب اسلامی سخن از بهشت و جهنم، عقاب و خداوند به زبان می آوردند، ابراز داشت:از این جنبه که انسان به فکر این مسائل باشد، بسیار خوب اما عدم توجه به دیگر مسائل نقطه حساس و ضعف است.
وی با اشاره به این که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، استعمار و استکبار با وجود برجا ماندن اعتقادات مذهبی مطرح شد، بیان داشت: اهتمام ورزیدن به دنیا نباید انسان را از یاد آخرت غافل کند؛ در قبل و بعد از انقلاب اسلامی توجه به دنیا و آخرت لازم و ضروری است.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) مبنی بر این که «ضَمِنْتُ لِسِتَّةٍ الْجَنَّةَ رَجُلٌ خَرَجَ بِصَدَقَةٍ فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّةُ» ادامه داد: در این روایت امام علی(ع) برای شش گروه بهشت را ضمانت کردند؛ نخست، انسانی که براى صدقه دادن از خانه خارج مى شود و در این هنگام مرگ او فرا مى رسد.
حضرت آیت الله شفیعی با اشاره به این که واژه صدقه تنها به معنای پول دادن نیست بلکه از نظر اسلام، هر کار خیری، صدقه نامیده می شود، افزود: باتوجه به حدیث مسلم «کل معروف صدقه»، هر کار خیری صدقه به شمار می رود.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به دومین گروه که امام علی(ع) بهشت رفتن آنان را تضمین می کند و آن «وَ رَجُلٌ خَرَجَ یَعُودُ مَرِیضاً فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّةُ» گفت: دومین گروه کسى که براى عیادت بیمار از خانه بیرون مى آید و فوت مى کند؛ چراکه عیادت بیماری با اهمیت و با این کار به طرف مقابل روحیه می دهد.
وی با اشاره به سومین گروه بهشتی «وَ رَجُلٌ خَرَجَ مُجَاهِداً فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّةُ» مبنی بر این که شخص براى جهاد در راه خدا از خانه خارج مى شود و به شهادت مى رسد، ابراز داشت: با اشاره به ادامه روایت امام علی(ع) مبنی براین که «وَ رَجُلٌ خَرَجَ حَاجّاً فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّةُ»، کسى که براى انجام حجِّ خانه خدا بیرون مى آید و ملک الموت جانش را مى ستاند، چهارمین گروه است.
این مقام مسؤول با بیان این که این گروه مصداق جانباختگان حج امسال است که بر اثر سقوط جرثقیل و یا بی کفایتی مسؤولان عربستانی در فاجعه منا جان خود را از دست دادند، گفت: از نظر فقهی افرادی که به مکه رفته و در این حوادث جان خود را از دست دادند، در صورتی که در سال های پیش مستطیع شده بودند و نرفته باشند، باید حج را به نیابت از این گروه رفت اما در غیر این صورت نیازی نیست.
حضرت آیت الله شفیعی با اشاره به آیه قرآنی «وَمَن یَخْرُجْ مِن بَیْتِهِ مُهَاجِرًا إِلَى اللّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ یُدْرِکْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلى اللّهِ وَکَانَ اللّهُ غَفُورًا رَّحِیمًا» خاطرنشان کرد: در این آیه ذکر شده که هر کس از خانه خویش بیرون آید تا به سوی خدا و رسول مهاجرت کند و آنگاه مرگ او را دریابد، مزدش بر عهده خدا و خدا آمرزنده و مهربان است؛ تفسیر این آیه در حدیث امام علی(ع) ذکر شده است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ادامه حدیث امام علی(ع) مبنی براین که «وَ رَجُلٌ خَرَجَ إِلَى الْجُمُعَةِ فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّةُ» ادامه داد: در این حدیث ذکر شده کسی که براى بجا آوردن نماز جمعه از منزل خارج مى شود و مى میرد، از دیگر گروه هایی تضمین بهشت برای آنها از سوی امام علی(ع) هستند.
وی با اشاره به این که «وَ رَجُلٌ خَرَجَ فِی جِنَازَةِ رَجُلٍ مُسْلِمٍ فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّةُ» آخرین گروه تضمین بهشت برای آنها از سوی امام علی(ع) هستند، ادامه داد: این گروه افرادی هستند که براى تشییع جنازه مسلمانى از خانه خارج شده و فوت مى کند.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان در پایان خاطرنشان کرد: در احادیث و روایات ذکر شده که انسان برای دیگران دعا و استغفار کند تا در روز قیامت به برکت آن خداوند او را ببخشد.
- ۹۴/۰۸/۰۷
- ۲۸۱۸ بیننده|
- ۳۱۲۸ نمایش|
- |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.