حضرت آیتالله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، ظهر امروز، در مسجد آیت الله شفیعی اهواز، با بیان اینکه نسخه های معنوی و الهی برای انسانها بصورت مستمر در همه زمانها و مکانها تجدید می شوند، گفت: پیامبر اکرم(ص) خوبان و بهترین های امت اسلام را عاقلان و خردمندان معرفی می کنند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری به ناتوانی در شناخت اهمیت عقل و خردمندان در دین مبین اسلام اشاره و خاطرنشان کرد: اسلام از داشتن پیروان خشک مقدس نهی و بالعکس پیروان عاقل و خردمند و خردورز را با توجه به تأکیدهای فراوان آیات و روایات خواستار است.
حضرت آیت الله شفیعی با اشاره به اینکه نتیجه وجود پیروان خوش فکر و خردمند در اسلام تأمین جهات مختلف زندگانی مسلمانان است، تصریح کرد: عدم توجه به اهمیت عقل و خرد و اکتفا به عبادت های خشک و سطحی فایده ندارد و انسانها در دعاهای خود بسیار کم، طلب فزونی عقل را از خداوند خواستار هستند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان گفت: مرحوم آیت الله احمد زنجانی بیان می کند که مردم اعتقاد بر کاستی داشتههای خود از خداوند دارند جز عقل که آن را زیاد می پندارند و در دعاهای خود از دعا برای افزایش عقل و خرد غافل هستند.
وی با اشاره به اینکه امام زین العابدین (علیه السلام) به این نکته توجه کرده است، گفت: ایشان در دعای ابوحمزه ثمالی دعای «اللهم ارزقنی عقلا کاملا و لبا راجحا» را از خداوند خواستار هستند که متأسفانه ما از نیازمندی به عقل و خرد غافلیم.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری رسول خدا(ص) را عقل کل برشمرد و افزود: باید سنخیت و شباهتی در هر زمینه با ایشان داشته باشیم تا دشمنان از طریق عملکرد و سخنانمان به محمدی بودن ما پی ببرند.
حضرت آیت الله شفیعی با بیان اینکه برترین انسانها از دید خاتم الانبیاء(ص) عاقلان و خردمندان هستند، افزود: آن حضرت معیارهایی را برای خردمندان همچون خوش خلقی، اندیشه های محکم در همه مسائل زندگی، نیکی به والدین، خوش فکری، کمک به فقرا و مستمندان، رعایت حقوق همسایگان، اهتمام به فقرا، اطعام نیازمندان، صله رحم، سلام کردن بصورت آشکار و نماز خواندن در هنگام خواب و غفلت مردم معرفی کردند.
وی در پایان با بیان اینکه تشخیص خردمند از غیر آن با توجه به معیارهای گفته شده قابل تشخیص است، خاطرنشان کرد: با پی جویی این معیارها در خود به میزان عقلانیت و خردمندی دست خواهیم یافت و بدانیم که خردمندی ارتباطی با سواد و تحصیل ندارد و باید بپذیریم که عقل و تدبیرمان ناقص است.
- ۹۵/۰۴/۰۸
- ۲۰۹۷ بیننده|
- ۲۲۴۲ نمایش|
- |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.