قسمت ششم مصاحبه با حضرت آیت الله شفیعی
ویژگی های نهضت امام خمینی(ره) را چگونه تحلیل می کنید، یا به عبارت دیگر چه ویژگی هایی در مبارزه امام خمینی وجود داشت که باعث سقوط رژیم شاهنشاهی شد و مردم رهبری امام خمینی را پذیرفتند؟
به نظر اینجانب ویژگی های رهبری امام خمینی(ره) در چند خصوصیت اساسی تجلی یافته است، اوّل جهان بینی امام بود، امام از یک بینش عمیق اعتقادی و سیاسی و تاریخی برخوردار بود، معظم له مطالعات تاریخی و سیاسی فراوانی داشت، امام ظلم خوانین و فئودال ها را در منطقه خمین به چشم دیده بود که بر محرومان و کشاورزان چه ظلم ها و تعدیاتی می کردند، تا آنجا که پدر بزرگوار حضرت امام به دست همین فئودال ها به شهادت رسیده بود.
و از سوی دیگر مطالعات وسیع و عمیقی داشت، حالات قاجاریه و پهلوی و سلسله های دیگر را مطالعه کرده بود و فراز و نشیب آنها را می دانست و به حق می دانست که سلطنت منفورترین و مبغوض ترین پدیده ی زمان است و اینکه سلاطین در بین مردم محبوبیتی ندارند و پایگاه و جایگاه اصیلی ندارند و همه مردم از ظلم و ستم سلاطین ضربه خورده بودند و می دانست اگر مردم ملجأ و مرجع مطمئنی پیدا کنند از او تبعیت خواهند کرد و علیه ظلم قیام خواهند نمود، به خصوص اینکه در روایات اسلامی از خود پیامبر اسلامصلی الله علیه و آله و سلم منقول است که فرمودند: «ابغض الخلق الی الله تعالی من سم نفسه ملک الموت»، منفورترین کسان نزد خدای متعال کسی است که خود را شاهنشاه بنامد. لذا کسی که به نص فرموده رسول خدا منفورترین مخلوقات است باید مبارزه ای بی امان علیه او داشت.
ویژگی دیگر حضرت امام، شجاعت و رشادت همه جانبه او بود که جز خدا و اسلام ملاحظه هیچ چیز و هیچ کس دیگر را نمی کرد.
سوم: اخلاص حضرت امام خمینی(ره) بود. امام فردی بود که فقط و فقط به یاد خدا بود و برای خدا کار می کرد و جز رضای خدا یه هیچ چیز نمی اندیشید؛ امام در جایی فرموده است: «والله هیچ گاه نترسیدم.»
ویژگی دیگر تقوای بی نظیر امام بود. حضرت امام کراراً می فرمود: «ما مکلف به انجام تکلیف هستیم، مکلف به اخذ نتیجه نیستیم، آن در اختیار خداست.»
پنجمین ویژگی حضرت امام این بود که ملت خود و جایگاه واقعی مردم را می شناخت و می دانست که مردم چه می خواهند و چه می گویند و می دانست ملت ایران چه جایگاهی دارد. من در یکی از کتاب های سیاست مداران خارجی که بعد از خروج شاه از کشور نوشته شده بود مطالعه می کردم که شاه یکی ترقی و پیشرفت کاذب و غیر واقعی را به رخ مردم ایران می کشید، پیشرفت و تمدنی که از نظر کیفی متناسب مردم ایران و زندگانی آنها نبود و آن را «تمدن بزرگ» نامیده بود، _ که هم اکنون وارد مصادیق آن نمی شوم. _ اما امام بر اساس مبانی اسلامی و شناخت عمیق مردم جایگاه واقعی و نیازهای واقعی مردم را می شناخت و آنها را مطرح می کرد لهذا هم مردم از او تبعیت کردند و اوامر و نواهی ایشان را به جان می خریدند و به عنوان مرجع فقهی و نایب امام زمان(عج) دستورات او را واجب الاطاعه تلقی می کردند.
علیهذا مردم پیروی بدون چون و چرا از او به عمل آوردند، به عنوان اینکه نظرات ایشان خواسته های خدا و امام زمان(عج) است.
پایان قسمت ششم
- ۰۲/۱۱/۱۸
- ۳۲۴۹ بیننده|
- ۳۷۹۱ نمایش|
- |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.