حجتالاسلام و المسلمین سیدمحسن شفیعی، رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان در اختتامیه اولین فراخوان پوستر «از قیام روحالله تا قیام انصارالله» که شامگاه 7 تیرماه در نهمین نمایشگاه قرآن و عترت خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: ما با شکلگیری انقلاب اسلامی باید در خور شأن انقلاب اسلامی در عرصه هنر ظاهر شویم. هنر انقلاب اسلامی باید از جانها، دلها و اندیشههای پاک تراوش کند و تولید شود. آنچنانی که انقلاب اسلامی در هر عرصهای فرزندان خود را به میدان آورده و نسخه خود را ارائه کرده ما در انقلاب اسلامی روی ریل به رسمیت شناخته شده جهانی حرکت نکردیم.
وی با اشاره به سخن یک اندیشمند غربی در توصیف امام راحل گفت: به گفته این اندیشمند غربی آیتالله خمینی با حرکت خود نه لوکوموتیو را عوض کرد نه لوکوموتیو ران را؛ بلکه به جای تغییر این دو، ریلها را در مسیری که خود درست میدانست قرار داد و طبیعتا حرکت، حرکت مطابق ایدههای او شد.
برای هنر انقلاب اسلامی نمیتوان منتظر جریانهایی ماند که نگاهشان زمینی است.
شفیعی گفت: ما نمیتوانیم برای هنر انقلاب اسلامی منتظر افراد و جریانهایی بمانیم که نگاهشان در حوزه هنر نگاه زمینی است. در همین فضای موجود آثار و محصولاتی که در سطوح مختلف هنری تولید و به بازار عرضه میشود وقتی با امکانات دولتی و رسمی کشور تولید میشود، خروجی آنها را ببینید، مطرحترین آنها که بخشی از جریانهای هنری امروز در جامعه ما تولید میکنند بالاترین سطح تولیدات و خروجی و عرضه شان پایینترین مسائلی است که در نگاه دینی ما وجود دارد.
رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان ادامه داد: برخی جریانهای هنری گویی بنا ندارند از زمین بالا بیایند و میپسندند و میپذیرند که نگاهشان سطح متنازل و زمینی باشد. ما از برخی حنجرهها و قلمها نمیتوانیم توصیف مسائل آسمانی را بشنویم. چگونه فردی که ارتباطش با عوالم بالا قطع است از هنری که معنویت و حماسه را ندا میدهد و شهادت را توصیف میکند، سخن بگوید؟ اینها راه به این مفاهیم ندارند تا بتوانند آنها را بازگو کنند.
وی تصریح کرد: برخی حوزهها چنان است که امکان راهیابی افراد بیرونی به آنها وجود ندارد. ما دیدیم که برخی نویسندگان و هنرمندان وقتی میخواهند دفاع مقدس را تصویر و توصیف کنند چگونه تصویر و توصیف میکنند. از برخی باید تشکر کرد و خواست که به عرصه هنر و ارزشهای اسلامی ورود نکنند.
شفیعی به قرائت پیامهایی از امام راحل در رابطه با هنر و هنرمندان متعهد پرداخت و گفت: امام در پیامی فرمودند: «تنها هنری مورد قبول قرآن است که صیقلدهنده اسلام ناب محمدی ـ صلی اللَّه علیه و آله و سلم ـ ائمه هدی ـ علیهم السلام ـ اسلام فقرای دردمند، اسلام پابرهنگان، اسلام تازیانه خوردگانِ تاریخِ تلخ و شرمآور محرومیتها باشد. هنری زیبا و پاک است که کوبنده سرمایه داری مدرن و کمونیسم خونآشام و نابودکننده اسلام رفاه و تجمل، اسلام التقاط، اسلام سازش و فرومایگی، اسلام مرفهین بیدرد، و در یک کلمه اسلام آمریکایی باشد».
رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان ادامه داد: امام هنر را، هنر زنده را هنر بیان درد میدانند. نسبت این هنر را با هنر بیخبری، هنری بیدردی و هنر بیتفاوتی بسنجید بعد معلوم میشود ما کجا دنبال چه چیز باید بگردیم. امام در سخنی فرمودند: «هنر در عرفان اسلامی ترسیمِ روشن عدالت و شرافت و انصاف، و تجسیم تلخکامی گرسنگانِ مغضوبِ قدرت و پول است. هنر در جایگاه واقعی خود تصویر زالوصفتانی است که از مکیدن خون فرهنگ اصیل اسلامی، فرهنگ عدالت و صفا، لذت میبرند. تنها به هنری باید پرداخت که راه ستیز با جهانخواران شرق و غرب، و در رأس آنان امریکا و شوروی، را بیاموزد». امام فرمود: «هنرمندان ما تنها زمانی میتوانند بیدغدغه کوله بار مسئولیت و امانتشان را زمین بگذارند که مطمئن باشند مردمشان بدون اتکا به غیر، تنها و تنها در چهارچوب مکتبشان، به حیات جاویدان رسیدهاند».
هنر انقلاب اسلامی را نمیتوان از افرادی که اهل عوالم بالا نیستند به دست آورد.
وی گفت: این هنری است که امام به ما معرفی میکند. این هنر را از کجا باید پیدا کرد؟ از آنهایی که تنها هنرشان ترویج بیبندوباری و ابتذال است؟ از آنهایی که وقتی میخواهند نشاط اجتماعی را توضیح دهند بیبندو باری و غفلت را توصیه میکنند؟ از چه کسی باید این هنر را مطالبه کرد؟ این هنر را جز از افرادی که درد انقلاب و تازیانه استکبار و نظام سلطه را تحمل کرده باشند نمیشود مطالبه کرد. آیا بیان 8 سال دفاع مقدس را در حنجره و حلقوم افرادی که در سنگرها بودند باید دنبال کرد یا از حنجره و حلقوم افرادی که که اهل عیاشی هستند؟ کدام را باید دنبال کرد؟ طبیعی است که ما نخواهیم و نتوانیم از افرادی که اهل عوالم بالا نیستند این مقولهها را به دست آوریم.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه چمران اهواز در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برای این کار نسل جوان ما باید فارغ از همه تعلقات وارد صحنه شوند. اینکه بمانیم تا جریانهای رسمی سنتی برای ارزشهای انقلاب کاری کنند آبی در این دیگ گرم نخواهد شد.
شفیعی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با خانوادههای شهدای هفتم تیر گفت: ایشان فرمود: «ما کمکاری داشتیم؛ اینها را معرفی نکردیم. خیلی کار میشد کرد و باید کرد؛ دستگاههای مسئول و همه ما دچار کمکاری هستیم و به نظر میرسد این کار را هم بایستی سپرد به جناح فرهنگی مؤمنِ انقلابی مردمی خودجوش».
وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در ادامه بیانات خود فرمودند: «با زبان هنر، با زبان تصویر، با استفاده از ابزارهای جدید باید بتوانند این حادثه را، این شخصیتها را [معرفی کنند]؛ کسی مثل شهید بهشتی را در دنیا معرفی کنند، کسی مثل شهید رجایی را معرفی کنند، شهید باهنر را معرفی کنند. هرکدام از این شخصیتهایی که در ماجرای هفتم تیر یا ماجراهای دیگر به شهادت رسیدند، شایسته یک چهرهنگاری بسیار باعظمتند که میشود از اینها چهرهنگاری کرد».
انسجام، دانش و انگیزههای ایمانی را به میدان آورید.
رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان خطاب به جوانان و شرکتکنندگان فراخوان «از قیام روح الله تا قیام انصارالله» گفت: پس باید منسجم باشید، هم با امکانات، تکنیک و فناوری و ابزار روز آشنا باشید، هم انگیزههای ایمانی را در این کار به میدان آورید. هنر انقلاب اسلامی با ساختار اداری به جایی نخواهد رسید چون انقلاب اسلامی چیزی خارج از این مقولهها بود. انقلاب اسلامی را بشناسید. ظرفیتهای بکر و زمین ماندهای وجود دارد، آنها را بشناسید.
شفیعی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: بدون تردید خواه یا ناخواه بیداری اسلامی ایستادگی اسلامی و پایداری جبهه مستضعفین برابر سلطه دستاورد انقلاب اسلامی است. اگر این نبود چرا در هر جایی که یک حرکت بیداری و مقاومت صورت میگیرد بلافاصله به ایران نسبت داده میشود؟ این امام و شهدای ما هستند. این روح مقاومت و نترسیدنی است که امام به پیکر عالم دمید. این به تمسخر گرفتن ترس و مرگ است که در فرهنگ امام بود. این امام است که در یمن مردم بیدفاع را به مقاومت فراخواند و در فلسطین پرونده سازش و قطعنامهها را مردود اعلام کرد و به مردم فلسطین گفت قرآن و سلاح، نه زیتون و قلم. این پیام امام است که در لبنان جوانان مجاهدی را تربیت کرد که هیمنه اسرائیل را شکستند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه چمران اهواز ادامه داد: اگر امام نبود گرد مرگ و خفت روی عالم و آدم پاشیده شده بود. امروز در یمن کربلایی جدید شکل گرفته و برنامه حکام و شیوخ فاسد سعودی مثل صدام این بود که در هفت روز قصه یمن تمام خواهد شد؛ حاکمانی که همه فضای فکریشان شکم و اوضاع مربوط به آن است. حکام حجازی غیر از خوردن چیزی بلد نیستند نمیدانند.
وی افزود: آنها گمان کردند با صد بار بمباران یمن اتفاقی خواهد افتاد. امروز ایستادگی یمن وارد ماه چهارم خود شده است. حکام سعودی روسیه را واسطه کردهاند که ما با انصارالله یمن توافق امضا میکنیم اما از این شرطشان که ما باید عذرخواهی کنیم دست بردارند. انصارالله یمن از رزمندگان ما در دوران دفاع مقدس آموختند که باید متجاوز در جای خود بنشیند و بعد بنشینیم گفتوگو کنیم. گرچه دنیا بی در و پیکر است اما این طور نیست که چهار ماه بمباران کنند و زنان و کودکان را بکشند و بعد توافق کنند؛ امام در سال 57 این نسخه را باطل کرد.
«شعار هیهات منا الذله» را امام به گفتمان عمومی جهان تبدیل کرد.
رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان گفت: امروز اراده ملتها، اراده متکی به ایمان ملتها برابر زورگویی و گردنکشی خواهد ایستاد. «شعار هیهات منا الذله» را امام به گفتمان عمومی جهان تبدیل کرد. در این عرصه وظیفه ما چیست؟ ما نباید منتظر دیپلماسی و سیاست خارجی بنشینیم آنها کار خود را انجام میدهند. اینجا هنر باید به میدان بیاید و مظلومیت مردم یمن را به تصویر کشد. هنر باید تبدیل شود به حنجره مظلومان یمن که زیر بمباران حکام حجاز قطعه قطعه میشوند و جان میدهند. مگر نه اینکه ر سول اکرم(ص) فرمود: هر کس فریاد کمک خواهى کسى را بشنود و به کمکش نشتابد، مسلمان نیست و هر کس صبح کند و به امور مسلمانان همت نورزد، از آنان نیست. اینجا هنر باید به میدان آید و برای این امر جز از نسل تربیت شده انقلاب اسلامی نمیتوان انتظار داشت.
شفیعی تأکید کرد: ارادههای خود را مصمم کنید و منتظر تشویق هیچکس نباشید. مگر امام در انقلاب اسلامی منتظر کسی ماند؟ مگر رزمندگان ما در دوران دفاع مقدس منتظر کسی ماندند؟ «وَالَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنَا» ﴿عنکبوت، ۶۹﴾. به لطف الهی از وجود و نفس فرزندان انقلاب اسلامی هنر فاخر و آرمانی تولید میشود. بگذارید تشویقمان نکنند. مگر بناست این اتفاق بیفتد؟ مهم این است که این هنر ماندگار است و چون به سرچشمه الهی متصل است ریشهدار است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه چمران اهواز در پایان اظهار کرد: آثار شما در بیان مظلومیت مردم یمن خواهد ماند و تردید نداریم که به وعده الهی این تلاشهای هنری با پیروزی مردم یمن در آنجا به نمایش گذاشته شود. تا مردم یمن بدانند در دوران غربت و تنهایی این فرزندان انقلاب اسلامی بودند که با آنها همراهی کردند.
- ۹۴/۰۴/۰۸
- ۲۳۳۸ بیننده|
- ۲۴۹۳ نمایش|
- |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.